buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
19. okt
STORMET INN: Tre 16 år gamle ungdomsskoleelever i ført finlandshetter stormet inn i en 8. klasse ved Brumunddal ungdomsskole.
 
Usmakelig humor om terror
HA MENER Tre 16 år gamle ungdomsskoleelever i ført finlandshetter stormet inn i en 8. klasse ved Brumunddal ungdomsskole. De tre ropte «Allahu Akbar», som betyr «Allah er stor», og kastet en sekk inn i klasserommet før de forsvant.

Publisert: 14.jan.2016 04:00
Oppdatert: 14.jan.2016 07:17

Barnslige guttestreker vil noen si. Og det er isolert sett en riktig karakteristikk. Men sett på bakgrunn av terrorhandlinger de siste årene som har kostet mange mennesker livet, skapte nok de tre guttene mer frykt i klassen enn de kanskje forsto.

Vi synes derfor elever og skoleledelse bør ta hendelsen alvorlig. I andre europeiske land er man ikke fremmed for væpnede vakter på skolene. Frykten for personer som skal bruke skytevåpen mot elevene er begrunnet i konkrete erfaringer hvor liv har gått tapt. Det er med andre ord ingen grunn til å flørte med aksjoner som har kostet barn og unge menneskeliv.

Det hadde vært enkelt å bagatellisere hendelsen ved Brumunddal ungdomsskole hvis den var et engangsfenomen. Det er den dessverre ikke. Via en app kalt Jodel har det flere ganger blitt sendt trusler mot elever ved flere skoler. I går ble Mosjøen videregående skole evakuert, etter at elevene mottok trusler om ikke å møte på skolen.

På Facebook florerer nå videoer hvor personer utkledd som muslimer kaster sekker og bager mot enkeltpersoner for så å løpe sin veg. Etter terrorangrepene i Paris er frykten for selvmordsbombere reell. Humoristiske «liksom-aksjoner» bidrar bare til mer frykt, og er respektløst overfor dem som har mistet sitt liv på grunn av terror.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat