buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
19. okt
GODT HUMØR: Venstreleder Trine Skei Grande, statsminister Erna Solberg, Siv Jensen (Frp) og Knut Arild Hareide utenfor NRK dagen etter valget. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
 
Venstre og KrF gir Frp makt
HA MENER 

Publisert: 13.sep.2017 20:39
Oppdatert: 13.sep.2017 20:47

Høyre og Fremskrittspartiet har gjort et godt valg. Minimal tilbakegang til tross for fire år i regjering bryter med det som er den historiske trenden. Regjeringsslitasje pleier vi å kalle det når regjeringspartiene mister velgere etter å ha styrt landet. Likevel tilsier den nye mandatfordelingen i Stortinget at statsminister Erna Solberg (H) har en mer krevende politisk situasjon de neste fire årene. Etter forrige valg var H/Frp-regjeringen bare avhengig av ett av de to støttepartiene. Dessuten var både KrF og Venstre villige til å inngå en bindende samarbeidsavtale for å sikre en borgerlig regjering.

Hva nå? De to mellompartiene gjør fortsatt et krampaktig forsøk på å lansere drømmen om en regjering bestående av Høyre og sentrum. Det bør Knut Arild Hareide (KrF) og Trine Skei Grande legge bort jo før jo heller. Matematikken tilsier at en slik regjering ikke har nok støtte i Stortinget. Dessuten er det på tide å ta innover seg at velgerne ga regjeringen fornyet tillit. Det fikk ikke Venstre og KrF, som så vidt karret seg over sperregrensa etter en dramatisk valgnatt.

Vi har særdeles liten sans for de polariserende utspillene til integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp). Men vi kan ikke annet enn å undre oss over mellompartienes krav om at Listhaug må flyttes til et annet departement, og helst helt ut av regjeringen. Ved å stille seg bak Erna Solberg som statsminister har både Grande og Hareide sikret Frp fortsatt regjeringsmakt. En stemme til Venstre og KrF var i realiteten en stemme til Frp. Hvis motviljen mot Listhaug var så stor burde mellompartiene i stedet tatt imot invitasjonen fra Ap og Jonas Gahr Støre.

Venstre ser ut til å tvile seg fram til å gå inn i regjering. Det synes vi vil være et klokt valg. Har man først valgt å være støtteparti for den mest mørkeblå regjering Norge noen gang har hatt, er det like greit å utnytte de fordelene det gir å sitte ved maktens bord. KrF vil spille jokerens rolle. Det kan bli et høyt spill. Å vende ryggen til Erna Solberg er å lure velgerne. Knut Arild Hareide kan ha malt seg inn i et hjørne.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat