buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
19. okt
 
Verre og verre for Oslo-OL
HA MENER 

Publisert: 05.sep.2014 04:00
Oppdatert: 09.okt.2014 08:18

Vikingskipet som skøytearena er igjen en del av søkerkomiteens OL-plan. Drømmen om å arrangere OL i Oslo i 2022 stamper i tung motvind. Nå gjør søknadskomiteen alt for å vinne tillit. Derfor presenterte Oslos byrådsleder Stian Berger Røsland (H) en kuttliste som blant annet innebærer at det ikke blir bygget noen ny nasjonalarena for skøyteløp i hovedstaden. I stedet blir Vikingskipet skøytehall også i et eventuelt Oslo-OL. Den nye planen til søkerkomiteen inneholder flere andre kuttiltak som vil kunne redusere statsgarantien med 8,8 milliarder kroner, og de offentlige utgiftene med 4,3 milliarder kroner.

Det er ikke rart søkerkomiteen nå gjør alt for å vinne oppslutning. En OL-søknad er lenger unna enn noen gang. Frp har sagt nei til OL-søknad. At det ene regjeringspartiet er motstander gjør det vanskeligere å få regjeringens støtte. At finansministeren er mot er heller ingen fordel. Arbeiderpartiet er splittet i saken. Mens mange stortingspolitikere på Østlandet er positive, sier Ap-politikere på vestlandet og i Nord-Norge i stor grad nei. Meningsmålinger tyder heller ikke på at det er bred støtte i befolkningen.

Man skulle tro at et barbert OL-budsjett ville skape mer entusiasme. Men søkerkomiteen vrir seg i så mye smerte over å måtte legge det fram, at det gjør vondt verre. Idrettspresident Børre Rognlien understreker at dette egentlig ikke er et forslag fordi det beste forslaget allerede er levert. Skøytepresident Rune Gerhardsen synes den opprinnelige planen skal gjelde. Han mener ny skøytehall i Oslo er en av hovedgrunnene til at Oslo skal søke om OL.

Det er lett å forstå at Oslo ønsker seg nye idrettsanlegg. Men det alene kan ikke være grunn nok til å påta seg et slikt gigantarrangement. God samfunnsøkonomi tilsier etterbruk av anleggene. I hvert fall er det slik når festtalene holdes. Sånn sett synes vi Vikingskipet er et godt valg også under OL i 2022.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat