buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
20. okt
 
Vi kan ikke glemme 22 juli
HA MENER Det har vært ulike reaksjoner på 22. juli-utstillingen i Regjeringskvartalet.

Publisert: 16.jul.2015 04:00
Oppdatert: 16.jul.2015 06:54

Aftenposten kunne tidligere denne uka fortelle at informasjonssenteret i Regjeringskvartalet vil åpne en utstilling som skal gi en framstilling av terrorangrepet 22. juli 2011. Sentralt i utstillingen står bevismaterialet fra rettssaken mot Anders Behring Breivik. Der inngår blant annet deler av bombebilen og utstyrskofferten som Breivik hadde med seg til Utøya.

Det er forståelig at mange kjenner ubehag ved å skulle forholde seg så konkret til de grufulle handlingene for snart fire år siden. Fortsatt er sårene åpne, ikke minst for de etterlatte. Med utstillingen vil Breivik igjen få en plass i det offentlige rom.

Sorgen over tapte liv kan likevel ikke fjernes ved å tie om det som skjedde. Tvert imot tror vi det er viktig å fortelle historien om da terroren rammet Norge, og hvordan det norske folk møtte tragedien. «Vi må aldri glemme» sier de som opplevde den tyske okkupasjonen av Norge. Vi skal heller ikke glemme terror som rammet uskyldige mennesker.

Vi ønsker ikke på noen måte at terroristen Breivik skal få noe publikum, der han soner straffen rettssamfunnet har idømt ham. Men hans handlinger kan ikke fjernes fra nasjonens historie. Terror kan ramme oss igjen, hvis vi ikke forstår dens grusomhet og antidemokratiske karakter. Utstillingen i Regjeringskvartalet vil nok smerte oss mer enn vi kanskje liker å kjenne. Men samtidig kan vi håpe at den vil være et viktig bidrag til at historien ikke gjentar seg.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat