Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
23. sep
Narkotika: Stort beslag. Legalisering er ikke veien å gå, skriver Aslak Berge.
 
Legalisering er ikke veien å gå
Jeg leser av Trond Svendsens kommentar i HA 22. februar at han mener lensmannen i Ringsaker og hans mannskap like gjerne kan gi opp kampen mot bekjempelse av narkotika. Legalisering vil komme uansett.

0
Publisert: 29.feb.2016 04:00
Oppdatert: 29.feb.2016 10:05

Meninger

Jeg tolker ham også dithen at han syns det er helt greit. Korriger meg dersom jeg tolker feil.

Når Svendsen skriver om Cannabis, er jeg noe usikker på om han vet at dette er en form for samlebetegnelse på de stoffer man kan utvinne fra planten Cannabis Sativa. Tar en plantematerialet og tørker dette, kan en knuse det og få det som kalles Marihuana. På bladene er det masse flimmerhår. På disse dannes det på et visst stadium av plantens vekst små dråper, en slags harpiks eller sevje.

Det er i disse dråpene at de viktigste virkestoffene finnes. Denne sevjen kan skilles fra plantematerialet og gjennomgå en prosess og presses til hasjisjplater. Det sier seg selv at dette da er mer konsentrert og derved mer potent. Ungdommen røyker stort sett hasjisj, da med høyt innhold av virkestoffet THC.

23 stater i USA har legalisert medisinsk bruk av marihuana. Dette er marihuana med lavt innhold av virkestoffet. Man må ha en resept fra en lege for å kjøpe dette. Den hasjisjen som ungdommen i Ringsaker eksponeres for, er kanskje mange titall ganger mer potent enn denne marihuanaen. Dette utgjør en alvorlig forskjell i skadepotensial og effekter på ungdommene som bruker dette.

En australsk forsker, Wayne Halls, har gjort en stor studie og hans funn bør føre til en massiv kamp mot legalisering. Han fant at bruk av stoffet fører til økt risiko for alvorlige ulykker og psykiske lidelser som schizofreni. Risikoen for den som bruker stoffet til å bli avhengig er i gjennomsnitt en til ti, mens den for ungdommer i tenårene er en til seks. Studien viste også at de som bruker cannabis i en eller annen form, har en mangelfull hukommelse, ordlæring og oppmerksomhet som de ikke hadde før de begynte å bruke stoffet.

Er det da slik at det er dette vi skal la ungdommene våre ruse seg på uten å ta opp kampen mot legalisering? Sjefen for FNs narkotikabyrå, Yury Fedotov, uttalte for en tid siden at det trolig er den til dels strenge narkotikalovgivningen her i landet som er den viktigste grunnen til at Norge har den laveste andelen ungdommer som bruker narkotika blant landene i Europa.

Nei, la lensmannen i Ringsaker fortsette sitt arbeide med å bekjempe narkotika i vårt nærmiljø for å forhindre at ungdom begynner å bruke dette! Ta del i dette, Svendsen, ved å engasjere deg til fordel for lensmannen og hans folk! Jeg vil ikke ha en hasjrøyker som kjører taxi eller er lærer eller hva det måtte være.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke