buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
20. okt
.
 
Legg bort forslaget

Publisert: 03.okt.2018 12:16
Oppdatert: 05.okt.2018 12:04

Jeg registrerer at det nå snakkes høyt om muligheten for å innføre bomring rundt Hamar og eventuelt de andre mjøsbyene, for å lokke til seg statlige kroner til bymiljøpakker. Det er en idé som lokalpolitikerne i mjøsregionen, etter mitt syn, burde legge bort med en gang. Å opprette permanente bomringer rundt mjøsbyene for å finansiere kollektivtrafikk ser jeg virkelig ikke poenget med.

Jeg er ingen bombastisk motstander av bompenger per se. Bompengeandelen på de enkelte prosjektene bør man forsøke å begrense, men realiteten er dessverre slik at bompenger må til for å få bygget nok vei. Derfor bør også bompenger som hovedregel gå til nettopp finansiering av vei, og fjernes når veien er betalt.

LES OGSÅ: Hva vil det koste å kjøre i Mjøsbyen?

Så kan det finnes unntak. Jeg skjønner at bompenger kanskje må inngå som en del av kaka når du har store infrastrukturprosjekter som for eksempel Fornebubanen til 11 milliarder kroner, men vi har jo ikke noe slik rundt Mjøsa. Så her oppfordrer jeg rett og slett mjøspolitikerne til å ha litt magemål. Hva skal bompengene i så fall gå til? Gang- og sykkelveier og bussavganger? Det kan vi jo finansiere på andre måter.

Riktignok kunne dette kanskje vært en gavepakke for områder som Olrud og Rudshøgda, men nedsiden ville vært drepen for ønskene om å revitalisere næringsvirksomhet i sentrum. Hvis eneste måte å få en avtale om noen statlige kroner til bymiljøpakke er bomring rundt mjøsbyene, så er det bedre med ingen avtale. Det er i hvert fall mitt klare standpunkt.

Stortingsrepresentant Hedmark Høyre

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat