buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
20. okt
 
Legg fram en usminket versjon

Publisert: 17.jan.2019 14:59
Oppdatert: 17.jan.2019 16:22

Ringsaker Frp hadde 14. juni 2017 en interpellasjon i kommunestyret om tigging i kommunen og hva det kan medføre av problemer som sexsalg, narkohandel og andre kriminelle handlinger.

Svaret fra politiet til ordfører var at det i Ringsaker er såpass oversiktlig at dette ikke er sett på som noe stort problem, bortsett fra noen få tilfeller de var kjent med. De så ingen grunn til å gå inn for tiggeforbud.

Naiviteten var stor, for det gikk vel i underkant av et år så viste det seg at mindreårige gutter i Moelv blir tilbudt sex fra tiggere der. Dette har folk varslet politiet om, slik jeg har forstått det. Men hvis politiet hadde visst om dette på det tidspunktet, er det grunn til å forlange at de skulle ha grepet inn tidligere. Dette er muligens ikke politiets største prioriterte oppgave, men de burde også tenke på at dette kan medføre/være i kombinasjon med narkohandel som er meget alvorlig. Det har også vært tigging på Nes.

Narkotikaen har jo vært her i landet siden slutten av 60-tallet og det var vel på 70-tallet vi begynte å høre noe om dette også i vårt område. Det var også på 70-tallet vi hørte om bruk av narkotika både på Nes og i Moelv. Dette hadde nok ingen sammenheng med tiggermiljø den gang, så det er selvsagt sannsynlig at det kan være andre aktører som står bak nå også enn folk fra tiggermiljøet.

Les også: Tegner dystert dopbilde.

Jeg kan litt bedre skjønne naiviteten den gang, men at naiviteten fortsatt skal råde når vi ser hvilke problemer dette er i landet for øvrig, mener fortsatt flere at dette ikke er tilfelle i Ringsaker? Hvor stort er egentlig dette problemet? Hvem har ansvaret? Hvem står bak?

Når vi ser på hvor mange uroaksjoner politiet har blant yngre, spesielt i Brumunddal i yngre miljøer, er det merkelig at dette også ikke er et problem? Politiet gjør en glimrende innsats på dette området, men hvor kommer narkotikaen fra? Har det sammenheng med tiggermiljøene eller er det fra andre hold at det kommer?

Her må det ikke forstås at jeg synes politiet gjør en dårlig jobb, men jeg synes de og andre må legge frem den usminkende versjonen av problemet, slik at folk får den fulle forståelse av hvor stort problemet er og at det kan settes i gang tiltak for å hindre at våre flotte ungdommer i kommunen slipper et avhengighetsforhold i noe som for flere kan bli et helvete å komme ifra, og alle problemene det kan bli for dem og deres nærmeste.

Helt riktig at Høyre tok opp igjen dette i høst, og jeg er helt enig med Høyre at den usminkede versjonen må frem. Ringsaker Frp støtter dette fullt ut. Kartlegging av problemet er viktig for å se hvor stort omfang dette har i Ringsaker.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat