Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
22. sep
rett sted: Mari Gjestvang finner mange gode argumenter for at Hedmark og Hamar-regionen bør bli valget for ny lokalisering av Landbruksdirektoratet. Foto: Frank May / NTB scanpix
 
Legg Landbruks- direktoratet til Hamar
Det er bebudet at Landbruks- og matminister Jon Georg Dale i august skal beslutte hvor Landbruksdirektoratet skal legges.

Publisert: 11.aug.2017 09:49
Oppdatert: 11.aug.2017 09:52

Videre bør det være et poeng at en søker å relokalisere statlige arbeidsplasser til områder som klart har fortrinn for å bli valgt.

I utvelgelsesprosessen bør det også skjeles til hvorvidt enkelte aktuelle områder fra før har fått plassert viktige statlige institusjoner og arbeidsplasser, og ikke minst til hvordan arbeidsmarkedet generelt er i de aktuelle regioner.

Akseptabel dagpendlingsavstand for nåværende ansatte bør også vektlegges, da det antagelig ikke er like enkelt eller praktisk for alle ansatte verken å flytte eller å finne ny jobb, og dessuten kan det være en fordel for institusjonens kontinuitet om deler av staben forblir i sine stillinger.

I kampen om å få seg tillagt Landbruksdirektoratet er det flere gode kandidater, i Trøndelag, i Rogaland og i Mjøsområdet.

Både Trøndelag og Rogaland har fra før fått sine direktorater, med Oljedirektoratet i Stavanger og Direktoratet for naturforvaltning i Trondheim.

Så langt er ikke noe direktorat plassert i Mjøsområdet, og dette taler sterkt for at Toten eller Hamar-regionen bør favoriseres i denne omgang!

Hedmark og Oppland er dessuten de eneste fylker i Norge uten kyst og de muligheter som ligger i det.

Østsiden av Mjøsa måtte for noen år siden avgi statlig landbruksforsking som ble samlokalisert til Apelsvoll på Toten, som avdeling under NIBIO (Norsk institutt for bioøkonomi). Dette til tross for et intensivt jord- og hagebruksmiljø på Hedmarken.

Dette tilsier at det nå er Hamar-regionens tur til å bli favorisert.

Regionen har et meget aktivt jordbruksmiljø med næringsmiddelbedrifter og en bioklynge med mange internasjonalt anerkjente avlsbedrifter helt i verdensklasse, slik som Geno, Norsvin m.fl. Hedmark er også Norges største skogfylke, og har også litt reindrift. Landbruksbasert reiseliv er en næring i vekst i både Oppland og Hedmark.

Det kan derfor anføres mange gode argumenter for at Hedmark og Hamar-regionen bør bli valget for ny lokalisering av Landbruksdirektoratet.

Store deler av Hedmark/Oppland og Oslo/Akershus har dessuten akseptabel dagpendlingsavstand til Hamar. I dette området finnes det mye og allsidig kompetanse innen de områder Landbruksdirektoratet er satt til å forvalte.

Så landbruks- og matminister Jon Georg Dale bør derfor legge Landbruksdirektoratet til Hamar!

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke