Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
23. sep
Fotball: Rekrutt, men en fremtid i HamKam?
 
Legg ned HamKam yngres
Fotball: Talenter fra naboklubbene må vite at når de når den rette alderen, er de velkomne til å prøve seg i HamKam.

Publisert: 16.jan.2017 15:08
Oppdatert: 17.jan.2017 06:59

Yngres avdeling i HamKam bør legges ned. HamKam bør satse kun som toppklubb, og gjøre denne satsingen med støtte fra naboklubbene, ikke i kald krig med dem.

Skal HamKam sikre god rekruttering til sin toppsatsing, må talentfulle spillere fra naboklubbene vite at de har en reell og fair sjanse til å komme inn i HamKams stall. Parolen «De er velkomne her, men bare hvis de er markant bedre enn våre egne gutter» er et sikkert dødsstøt mot ønsket om å gjøre HamKam til hele regionens lag, og ikke bare et lag for en engere krets.

Talentfulle gutter fra bygdene og småklubbene må vite at når de kommer i den rette alderen er de velkomne til å prøve seg for HamKam. De må også vite at de ikke stiller med et B-stempel i forsøket, at moderklubben helhjertet ønsker at de skal lykkes i HamKam, samt at hvis de ikke lykkes i første forsøk, så har de fortsatt gode trenings- og utviklingsmuligheter i moderklubben, og at de kan prøve seg igjen i HamKam neste år.

HamKam bør legge en betydelig, systematisk og kontinuerlig satsing i dette, skape en rekrutterings-institusjon som alle vet om, kjenner prosedyrene til, og som man kan trene og forberede seg til.

Man kan eksempelvis tenke seg at ingen får lov å aksle HamKam-trøya før året man fyller 17, men at HamKam ønsker å ha den største stallen av 17 -19 åringer på hele Østlandet. Da ville man kunne stille en «horde» av lag i mange divisjoner/ulike nivåer, og slik ha kontroll på et stort materiale av potensielle elite-spillere fra lokalmiljøet. Man vil da stå i fare for å redusere kvaliteten i motstanderlagene ved lokal-oppgjør, men man vil sikre seg desto mer av intern konkurranse i HamKam-stallen. Forutsetningen må være at guttene i regionen får muligheten til å bli med i denne intern-konkurransen på like vilkår, at ikke noen er «forutbestemt» til å være HamKam-spillere.

Naboklubbenes oppgave må bli å sikre den gode, gamle parolen: «Flest mulig, lengst mulig», eksempelvis gjennom å konkurrere om hvem som får frem flest G16-spillere. Har man mange G16-spillere, så har man vært dyktig i både å sikre fotball-guttene en meningsfull fritidsaktivitet gjennom barne- og oppvekstår, og å produsere et stort materiale til HamKams rekrutterings-institusjon.

Flest mulig G16-spillere betyr å drive vettug barne- og ungdomsfotball. Det betyr tungt å vektlegge trygghet, trivsel og ferdighetsutvikling i den «motoriske gullalderen» (6 -12 år), og gradvis fase inn tøffhet, aggressivitet og vinnervilje fra 13-årsalderen. HamKam bør spesialisere seg på dette og oppdra naboklubbenes trenere til å gjøre dette riktig. Men i aldersgruppen 6 – 16 år bør HamKam ikke selv stille lag.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke