Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
23. sep
 
Legg vekk planene!
Jernbanedebatten i Hamar

Publisert: 14.sep.2016 04:01
Oppdatert: 14.sep.2016 08:36

Vi trenger ikke noe nytt dobbeltspor gjennom Hamar. I HA 7. september følger Walter M. Carlsen opp min artikkel av 29. august, med ytterligere, vektige begrunnelser for å legge vekk planene om nytt dobbeltspor gjennom byen. Det er jo stor mostand mot alle tre trase-alternativer – ingen vil ha en jernbane i sin nærhet.

LES OGSÅ: Burde vi først snakke litt mer om tog? 

Vil det ikke da være best å stoppe opp ved det vi har? Vil trafikktilbudet være godt nok for nærmest tiår, bare med nye trafikkløsninger – og dermed minimale investeringer? (Flere togsett, flere avganger) Hvem er det som har lansert ideen om dobbeltspor gjennom byen, og hva var begrunnelsen? Visste vedkommende om hvor kostbart det er å sprenge seg fram – over eller under bakken – her til lands?

Hvis det ikke har noen hast med å komme sju minutter fortere til og fra Oslo, synes det å være lurt å la framtidige generasjoner få tenke over denne saken. Det kan fort komme nye løsninger, på mye og mangt. Kanskje kan vi få luftbusser mellom Oslo og Trondheim som går hvert kvarter. Og som klarer seg med Stortorget som holdeplass? (Hva vet jeg). Eventuelt kan traseen gå på vestsiden av Mjøsa, - vi overlater hele problemet til Gjøvik og Lillehammer. Som ikke har strandsoner?

En ting må vi være klar over, vi hamarsinger: Eventuelt vil vi få en enorm anleggsplass fra stasjonen og til Aslak Boltsgate – kanskje videre – i sju år! Og det er lenge. Veldig lenge, mye av en generasjonsperiode. Siden området er det sentrale av sentrum, vil det berøre oss alle. Mer eller mindre.

Etter to-tre års avisdebatt med daglige innlegg om trase’-valg (forleden var det sju innlegg), kunne tiden nå være inne til å summe oss? Legge vekk følelsene, og forsøke å tenke fornuftig, konstruktivt?

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke