Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
21. sep
 
Legger til rette for nyetablering

0
Publisert: 07.jul.2015 04:00
Oppdatert: 07.jul.2015 04:00

Før helga fikk Hedmark skryt av sjefen for Innovasjon Norge, Anita Krohn Traaseth. Vi er nemlig ikke så trege på omstilling som vi beskjedent pleier å framstille oss selv. For mens hver enkelt rådgiver i Innovasjon Norge gjennomsnittlig ferdigbehandler 19 finansieringssaker i året, ligger snittallet i Hedmark på hele 30 saker. Vi har altså landets raskeste og beste saksbehandlere når det gjelder for eksempel søknader om etableringstilskudd.

Den statistikken lover godt for alle som har en gründer i magen og ønsker å satse med bedriftsetablering i Hedmark. Innovasjon Norge har 14 årsverk i vårt fylke og behandler rundt 450 saker i året. Hvert år gis lån og tilskudd på rundt 450 millioner kroner til enkeltpersoner og firmaer med et troverdig konsept man ser potensial i å utvikle. 40–50 etablererstipend deles ut i Hedmark hvert år, ofte får de en sum mellom 150.000 og 500.000 kroner, mens firmaet er i en såkalt markedsavklaringsfase.

Omstilling til nye næringer, innovasjon og nytenking er avgjørende for å skaffe og beholde framtidige arbeidsplasser i Innlandet. Samme dag som Curida i Elverum åpnet dørene, etablert av drøyt 100 tidligere Nycomed-ansatte, ble Hedalm solgt fra fire allmenninger til Moelven Industrier ASA. «Curida er et foregangseksempel på hvordan en krisesituasjon snus til noe som skal bli en vekstnæring», sa Traaseth til HA.

Samtidig som oljenæringen i Norge etter hvert vil slutte å kaste så lange skygger, må Innlandet også selv evne å stå fram med framtidsrettede næringskonsepter. Det kan være alternativ utnytting av skog, eller mer teknologipregede næringer. Traaseth trakk fram Making View som eksempel på en bedrift som ikke bryr seg om noen jantelov, men stikker seg fram og lykkes internasjonalt. Og man må bygge opp under dem som tar endringer på strak arm og tør å gå foran. Det betyr ikke at alle nystartede bedrifter vil lykkes over lengre tid, men skal noen få det til, må mange prøve. At Innovasjon Norge i Hedmark i snitt bruker tre dager på å saksbehandle en søknad om etableringstilskudd, er i seg selv et godt argument for næringsetablering i Hedmark. Det bør markedsføres.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke