hacklink
18. sep
Videregående: Elever og lærere i dette skoleåret ved videregående på Steinerskolen.
 
Lei av mytene om oss
Vi går på Steinerskolens videregående og er lei mytene om oss.

0
Publisert: 02.mar.2015 08:16
Oppdatert: 02.mar.2015 08:21

Det er mange fordommer ute og går rundt Steinerskolen, og det er derfor få som setter dette som alternativ for valg av videregående.

Steinerskolen er på ingen måte så ulik offentlig skole som man først skulle tro. Hovedforskjellen fra offentlig skole er at Steinerskolen også legger stor vekt på kreativt arbeid hvor vi blant annet har fag som glasskunst, bokbinding, keramikk og lignende.

Forsking har vist at det er mye lettere å lære hvis man forbinder høyre hjernehalvdel, den praktiske, og venstre hjernehalvdel, den teoretiske, i læringsprosessen og ikke bare vektlegger den teoretiske delen. Etter en lang dag med tredjegrads likninger, tysk gloser og nynorsk er det deilig å slappe av ved for eksempel å forme skulpturer i keramikk.

Her er svarene på en rekke spørsmål vi stadig får:

- Nei, du må ikke ha gått hele skoleløpet på Steinerskolen for å begynne på VG hos oss - Nei, du må ikke være kunstnerisk for å gå på steinerskolen - Nei, Steinerskolen er ikke er en skole for elever med lærevansker og atferdsproblemer. Det trenger ikke å «feile» deg noe få gå her, men det er riktig at skolen har en helsepedagogisk avdeling for elever med spesielle behov.

- Ja, vi får generell studiekompetanse dersom vi består i alle fag.

- Ja, vi har like muligheter som alle andre til høyere utdanning,

- Ja, vår fagplan er godkjent av Utdanningsdepartementet som jevngod med den offentlige.

- Ja, vi har samme tallkaraktersystem som i offentlig skole, men i tillegg får vi fyldige vurderinger i alle fag.

- Steinerskolen har ikke eksamen eller tentamen. I stedet gjennomfører du en selvvalgt «årsoppgave», som er en større fordypningsoppgave som leveres avslutningsvis i 3. videregående.

Du må gjerne like å arbeide selvstendig, samarbeide med lærere, som kan gi mye individuell veiledning fordi klassene ikke er store, gå opp til eksamen i det temaet du selv velger, utvikle dine kreative evner og kunne fordype deg i fag du er spesielt opptatt av.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke