hacklink
18. sep
 
Lek og ærbødighet i klatre- parken

Publisert: 06.jul.2018 11:56
Oppdatert: 06.jul.2018 12:00

I HA 6. juli skriver tidligere domprost Ole Elias Holck om nødvendigheten av ærbødighet i møte med religiøse symboler. Debatten som går om klatreparkens bruk av kors viser at mange er opptatt av at korset som sentralt kristent symbol ikke må tulles med. Det er jeg enig i. Men det er mulig å kombinere lek med ærbødighet og refleksjon.

Det som skjer i klatreparken, har noen likheter med den gamle tradisjonen med å hoppe «Paradis» og «Flyger’n». Disse ble gjerne krittet opp eller rutet opp og på lekeplasser er de gjerne malt. Disse har ofte korsform og leken tematiserer liv og død og er i berøring med eksistensielle spørsmål. I klatreparken ligger ikke korset på bakken, men er løftet opp i lufta og bærer over det som er farlig.

I en lek som har tatt opp i seg et religiøst symbol, er det én tid for bare å leve seg inn i leken, og én tid for å reflektere. Derfor er det viktig med kunnskapsformidling, slik parken også har lagt opp til.

Debatten på Facebook og i ulike medier har bydd på nyttig felles refleksjon. Ut fra denne refleksjonen, og det engasjementet som er vist fra alle sider i debatten, er jeg trygg på at klatreparken vil bruke løypa med kors på en god måte også i fortsettelsen. Som en avslutning på min deltakelse i denne debatten vil jeg igjen uttrykke at det er fint med en klatrepark som våger å være annerledes, særlig når den ligger i et område med så stor historisk tidsdybde som Domkirkeodden med gamle Hamar domkirke og alt som finnes der av kristen tro og tradisjon.

Biskop

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke