Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
22. sep
 
Lekser dreper fritiden vår
Leksedebatten

Publisert: 22.mar.2016 04:00
Oppdatert: 22.mar.2016 10:11

Hvorfor kan man ikke ha lengre skoledager og mindre lekser? Jeg er en 14 år gammel gutt som går i 8. trinn på ungdomsskole og jeg synes at vi elever burde ha lengre skoledag og mindre lekser.

Når man kommer hjem etter en lang skoledag er man ofte sliten, og lekser er kanskje ikke det man har mest lyst til å begynne med da.

Mange tar en pause for å ta seg en matbit og da er det fort gjort å skru på TV-en og bli sittende der en stund. Det kan ofte medføre tap av konsentrasjon og fokus, og da blir det vanskelig å begynne på leksene. For å opprettholde fokuset hadde det vært best å gjøre seg ferdig med leksene på skolen ved at man for eksempel får en time lenger skoledag hver dag.

Mange får kanskje heller ikke hjelp til lekser hjemme etter skoletid grunn av at foreldrene har lange arbeidsdager og kanskje jobber skift eller rett og slett ikke klarer å hjelpe til med leksene. Ofte er det flere søsken som også trenger hjelp, og man blir kanskje sittende der en stund uten å få hjelp. Det kan hende at elever bare sier til foreldrene sine at de har gjort leksen, for de vil bare spille eller gå ut og leke. På skolen er det lærere som går rundt og spør elevene om de har gjort leksene, og da blir det likt for alle.

Det som kan være negativt med å ikke ha lekser, er at man kanskje kan miste litt av selvstendigheten, erfaringen og kunnskapen man får ved å jobbe alene med lekser hjemme.

Jeg tror likevel at elever jobber bedre med skolearbeid på skolen. For å få til dette kan skolen stille høyere krav til oss elever, ved at vi elevene jobber med flere oppgaver effektivt og at vi er mer engasjerte til å gjøre arbeid. Skolen kan gi flere tester og det kan være flere elevpresentasjoner. Jeg tror dette kan føre til at elevene får bedre karakterer.

Ett resultat av at skolen ikke gir lekser er at man får mer tid til venner, familie og fritidsaktiviteter. En ting til er at du slipper alt stresset og styret med det også.

Jeg synes at skoler kan gi lengre skoledager og mindre lekser, jeg håper dette vil bli diskutert og at det blir gjort noe med dette.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke