17. sep
 
Lenge leve sykehusdebatten

Publisert: 02.okt.2017 14:23
Oppdatert: 02.okt.2017 14:36

Allerede da jeg ble ansatt som regionplanlegger i Hamar-regionen i 1966 var debatten om sykehusbygging i mjøsbyområdet full gang. I 1969 fikk jeg laget en utredning som viste at Moelv/Biriområdet var stedet som ville gi kortest reiseavstand for innbyggerne i Hedmark/Oppland. Ringsaker tok ikke hintet. Det var jo en utenforstående, t.o.m. en innflytter, som kom med det.

Men etter mer enn førti nye år med interkommunal debatt, kom Ringsaker «plutselig» på ideen helt av selv og tilbød ei særdeles velegnet tomt i Moelv. Nabokommunene ble tatt på senga. Men etter noen år i tenkeboksen klarte de å hoste opp et motargument: Et så stort sykehus må jo ligge i en by. Og, bestemte de, verken Moelv eller Brumunddal for den saks skyld, er byer – «så æ da så bæ da!».

Håpet de tre småbyene Gjøvik, Lillehammer og Hamar nå klamrer seg til, er at de skal klare å holde fortsatt liv lokaliseringskrangelen. Helst på ubestemt tid. Den er jo så morsom. Interessant nok får de støtte av tettstedet Elverum. Ja, for når verken Brumunddal eller Moelv er byer, kan da vel heller ikke Elverum være det?

Uansett, pasientene bryr ingen seg om. Ja, unntatt fagfolka, da.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke