17. sep
Greveløkka skole: Fylkesmannen har vært på tilsyn, og levert kritisk rapport.Foto: Trond Lillebo
 
Leser rapport med forbløffelse og vantro
Jeg leser med interesse og forbløffelse førstesides sak på HA om tilsynsrapport fra fylkesmannen om Greveløkka skole.

Publisert: 05.apr.2019 15:34
Oppdatert: 05.apr.2019 16:04

Det er med blandet følelse av vantro jeg leser reaksjonen til FAUs leder, noen foreldre, kommunen og ikke minst den selverklærte ekspert og stort inhabile Thomas Nordahl. Her snakker man om barn som sliter og om en skole som, hvis man skal tro tilsynet, systematisk svikter dem og deres mest grunnleggende rettigheter. Det finnes altså barn som ikke ser frem til å gå på skolen, men gruer seg til det.

Her er HAs artikkel.

Hva så svarer kommunen? Det er feil i metodikken. Snakk om å bomme fullstendig og ikke ta innover seg hvor alvorlig saken er. Det handler om barn og deres hverdag og disse er det viktigste vi har. Punktum. Og istedenfor å ta kritikken innover seg og se hva man kan gjøre for å endre dette, for hvert eneste barn, så går en offentlig tjenestemann til angrep på hvordan rapporten er skrevet, i stedet for å si noe om hva vedkommende har tenkt å gjøre for å imøtekomme disse barna.

Hva svarer FAUs leder? Jo, at han ga personlig tilbakemelding om rapporten. Som FAU-leder mottar han rapporten og som FAU skal det kommenteres på. Han personlig er fullstendig uinteressant i den saken, så her har han misforstått sin rolle. En tilbakemelding skal komme fra FAU, og den skal støtte alle foreldre, særlig og spesielt de som sliter. At et knippe vellykkede foreldre skal strø salt i sårene til de som gruer seg til å gå på skolen hver dag, er ganske vanvittig.

Til slutt Thomas Nordahl, som er en stor framsnakker for skolen. Han burde:

1. Skjønne at han er inhabil på grunn av personlig interesse. Mer trenger man ikke å si, men han kan ikke uttale seg om forhold på Greveløkka.

2. Skjønne at disse forholdene fylkesmannen uttaler seg om ikke har noe med prestasjoner å gjøre, men med det sosiale på skolen. Man bør kunne forvente høyere presisjonsnivå av en professor. Kanskje inhabiliteten blendet ham?

Det er ingen tvil om at det er mange som trives på Greveløkka og at det gjøres mye bra arbeid, både faglig og med det sosiale. Dette vet jeg av egen erfaring. Det at man har god kontakt med skolen og opplever at egne barn trives, bør imidlertid ikke gjøre en blind for andres opplevelser. Jeg forventer at skolesjefen tar tak i denne saken og tar innover seg kritikken som kommer fra fylkesmannen. Klokka går og for et barn er et skoleår uendelig langt hvis man ikke trives. Tid for møter er forbi, det må handling til nå.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke