Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
21. sep
 
Levedyktighet

Publisert: 23.mai.2017 21:52
Oppdatert: 23.mai.2017 22:51

I HA 23. mai har Einar Lang-Ree et meget godt og tankevekkende innlegg der han stiller spørsmål om demokratiets levedyktighet. Han stiller spørsmål om de valgte politikernes forutsetninger for å ta de rette avgjørelsene i dagens teknologiske samfunn. Tidligere kom de langt med alminnelig godt folkevett.

De siste femti årene har teknologien med en akselererende utvikling forårsaket at det bare blir spesialister som kan ha forutsetning for å forstå hva ulike utredninger innebærer. De folkevalgte som skal ta avgjørelser er ofte prisgitt ensidig informasjon og påvirkning fra lobbyister. Økonomiske fordeler på kort sikt blir ofte utslagsgivende for beslutninger i stedet for bedømmelse av hva de langsiktige følgene vil bli.

I praksis er det «spesialistene» som har overtatt mye av styringen i samfunnet vårt. Ingeniører, teknikere, rådgivere og konsulenter og ikke minst blårussen har i alt for stor utstrekning påvirket utviklingen. Politikerne har manglet evne til å skjære gjennom. Hva slags styringsform kan erstatte demokratiet slik vi oppfatter det?

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke