Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
21. sep
 
«Leve hele livet» - for hvem?

Publisert: 18.jun.2018 12:55
Oppdatert: 18.jun.2018 12:58

Regjeringen har lagt fram en melding til de eldre som muligens var tenkt å skulle være en gladmelding. Eller var det for å ta oppmerksomheten bort fra alt det som egentlig skjer? Hvem skal kunne få «leve hele livet»? De velstående?

Årets trygdeoppgjør kom heller ikke i år gunstig ut for pensjonistene. Mange eldre mister stadig kjøpekraft. Alle avgifter øker, egenandelene har gått opp, og ganske mange medisiner gis ikke på blå resept lenger. Gratis fysioterapi for de som er rammet av alvorlige og kroniske lidelser som Parkinson, MS, slagrammede og flere sykdommer er fjernet. Tilgang til personlig assistent blir fjernet når man fyller 67 år. Hjelpestønaden som tidligere ble gitt ved langvarig og kronisk sykdom fjernes 1. juli i år. Dette utgjør 13.500 kroner årlig for alle dem som nå opplever dette kuttet. Det er innført gebyr på attest for å sitte i uskiftet bo, en ordning som skal ivareta den gjenlevendes mulighet til å greie utgiftene alene når ektefelle/partner faller bort.

Det aller siste som er underveis, er at eldre skal betale for egne rullatorer. Eksisterende tilbud om et viktig forebyggende hjelpemiddel som kan forhindre lårhals/hoftebrudd og mange andre brudd og skader skal fjernes. Det koster ganske mye å reparere disse skadene, hvis de lar seg reparere. Hvor er logikken? Hvor er fornuftig tankegang? Er det ikke langt billigere å forebygge skadene ved å låne ut rullatorer?

Med de stadig økonomiske innstrammingene som rammer de eldre blir det mange som ikke får råd til å anskaffe seg forebyggende hjelpemidler. Pensjonistpartiet mener at spørsmålene tvinger seg fram: Hva mener regjeringen med sin «Leve hele livet-reform»? Hvordan legges det til rette for eldre som virkelig strever? De enslige minstepensjonistene? Det som skjer i virkeligheten i dag er det stikk motsatte

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke