hacklink
buy instagram followers
19. sep
 
Lever under press
Sykt perfekt.

Publisert: 22.mar.2016 04:00
Oppdatert: 22.mar.2016 10:13

Ungdommer i dag lever under stort press. Jenter og gutter sliter med kroppspress, utseende, dårlig selvtillit og høye forventninger. Jenter og gutter i ungdomsskole- og videregåendealderen har høye forventninger til seg selv og hvordan andre ser eller bedømmer dem.

Mange vil ha bra karakterer, fordi de føler de må ha noe bra når de ikke synes utseende sitt er bra nok og ikke er fornøyd med seg selv. Eller de har press på seg selv eventuelt fra foreldre for at ungdommene skal ha toppkarakterer. Det er ikke bra nok å få en firer!

Flere sammenligner karakteren sin med hverandre, hører hvem som har den beste karakteren, dette kan skape uro, forventingspress og mange kan føle at de ikke er så gode som de som alltid spør om «hva du fikk på prøven» og derfor kan få dårlig selvtillit.

Det er veldig mange som er interessert i merkeklær. Det kan være noen som ikke har noen merkeklær. Det kan være dyre vesker og jakker som ungdom har og de som ikke har det, kan føle seg utenfor eller så vil de ikke ha det, men vil heller prioritere noe annet. Det er veldig mange som kjøper jakker til flere tusen, og får alt de vil ha.

Det er mange som sliter med å slappe av, men bare stresser og skal ha alt i orden. Alt skal være ryddig og ikke noe krøll, og alt skal være helt rett og ordentlig. Det er det mange som er, og det er ikke så bra.

Selvtillit er det mange som sliter med. Det er folk som ser seg selv som ingen ting. De er strenge med seg selv, og ser ingen ting bra med seg selv. De ser bare ting som er negativt som bør slankes bort, fikses på og kviser som kommer på synlige steder, ingenting er positivt ved en selv.

Dette stresset blant unge kan være starten på mye bekymringsfullt i dagens ungdomssamfunn. Vi må sette ned foten, og tenke på andre verdier med livet.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke