Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
21. sep
6_Bilde?6_Bilde
 
Liberalismen er byggesteinen

Publisert: 09.feb.2018 11:42
Oppdatert: 09.feb.2018 11:56

Liberalismen er en byggestein i et velfungerende samfunn.

I sitt innlegg 1. februar argumenterer Steinar Larssen for at liberalismen er årsaken til en økt vold blant unge. Han argumenter også for at vi har mistet respekten for fellesskapet og at solidaritet ikke blir brukt i samfunnstenkingen. Som medlem av Norges eneste liberale parti på Stortinget er jeg selvsagt klar til å tale ham rett imot.

Temaet vold blant unge er veldig aktuelt i hovedstaden. Dette er grunnen til at «Debatten» hadde et program på dette i 2017. Ei som deltok var kjønnsforsker Nina Jon fra politihøgskolen. I programmet sa hun: «Ungdomsvolden er den som går mest ned. Så er det også lokale variasjoner».

Hvis da volden blant ungdom går ned er det ikke så veldig korrekt å skrive et leserinnlegg som kritiserer liberalismen og den uhemmede friheten den gir oss for å være årsaken til at vold blant unge går opp.

Dette skrev Steinar Larssen 1. februar.

Jeg lurer på hvordan liberalismens dominans kan være årsaken til «økningen» når Norges eneste liberale parti på Stortinget, Venstre, bare fikk en oppslutning på 4,4 prosent forrige stortingsvalg. Hadde det bare vært slik at liberalismen hadde vært så dominerende i norsk politikk som Steinar Larssen hevder den er, hadde jeg vært veldig fornøyd. Da hadde vi nemlig fått gjennomført enda mer god politikk enn vi får gjennom i dag.

Steinar Larssen går så videre til å trekke tråder mellom at en økning blant ungdommer som trener kampsport kan ha sammenheng med «økningen» i vold blant unge. Dette kan virke logisk ved første øyekast. Men hvis en spør en med kjennskap til kampsportmiljøet, vil de si at det stikk motsatte er sant.

I det samme programmet av debatten jeg nevnte deltok nemlig Chris Nilsen, som driver et kampsportsenter. Han sa: «Vi har aldri opplevd den situasjonen at ungdom tar det de lærer hos oss med seg ut videre. Heller på en positiv måte». Dette er av samme årsak som at en profesjonell skytter ikke går ut og skyter mennesker etter å ha tilegnet seg eksepsjonelle skyteferdigheter. Når du jobber hardt med noe utvikler du en respekt for det og de evnene det gir deg, dette gjelder også kampsport.

Jeg synes det er bra at folk finner seg en hobby hvor de kan være fysisk aktive, være sosial og lære verdier som hardt arbeid og respekt. Og fordi jeg er liberal legger jeg meg ikke opp i hva hobbyen din er så lenge den ikke påvirker andre negativt, noe kampsport ikke gjør, etter min mening. Jeg vil heller at ungdommer som utøver vold skal få mulighet til å delta i kampsportmiljøet, så kan de lære seg den respekten som er der for vold samtidig som de kan opparbeide et sunt sosialt nettverk.

Det å skrive leserinnlegg om at ting var bedre før er ikke lenger relevant. Takket være hardt arbeid av våre tidligere generasjoner, innovasjon og mange andre faktorer har vi det bedre enn noen gang.

Denne utvikling har vært konstant over lengre tid, men den begynte virkelig når folk ble gitt friheten til å kunne velge sine egne ledere, bestemme hva de ville gjøre med livene sine og kunne si hva de vil. Alt et resultat av liberalismen.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke