23. okt
 
Liflig musikk?

Publisert: 25.jan.2017 14:03
Oppdatert: 25.jan.2017 16:35

President Trump har allerede trukket handelsavtalen TTP for Stillehavsregionen og truer med å gjøre det samme med TTIPS om handelsavtale mellom EU og USA og dermed, for alle praktiske forhold, også Norge. Dette må da være liflig musikk i ørene til for eksempel Senterpartiet og nei til EU. Hvis jeg ikke har misforstått fullstendig er det jo nøyaktig det samme de vil.

For oss andre er internasjonal handel selve kjernen i velferdsstaten og avgjørende for verdensfreden. Ikke minst gjelder det for Norge.

Slagordet om å kjøpe amerikansk ligner også i mistenkelig grad på «kjøp norsk» og kjøp kortreist. Vi andre foretrekker varebyttet, konkurranse og kvalitet.

Hetsen mot Washington har vel sitt motstykke i hetsen mot Oslo-dominansen, sentralisering og spesialister. Hvis det ikke er forskjell på liv og lære også i denne sammenheng kan det bli en spennende valgkamp med en retorikk som blir lik for eksempel i USA, Frankrike og Nederland. Og i Norge?

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke