hacklink
18. sep
 
Likegladhet eller uforstand

Publisert: 03.okt.2018 15:15
Oppdatert: 03.okt.2018 15:21

Det er ikke lang tid mellom hver gang media, opplyser at noen tusen strømkunder har mistet strømmen. Dette mener jeg i mange tilfeller kunne vært unngått. Det må da være enkelt for linjevisitører å legge merke til høye trær som står faretruende nær høyspentlinjer, kjøreledninger eller annen infrastruktur. Når treet er flere meter høyere, enn avstand fra treets rot og frem til et lett skadelidende objekt som kan skades viss treet faller, ja da må det være. Klart som dagen at slike tre må få en kontrollert felling, treer som har mye bar eller løv kan ramle overende ved relativt svak vind. En helt annen sak er det hvis landet blir offer for en orkan eller tyfon. Da kan jo svære treer bli revet opp med roten og kastet langt av gårde og gjøre store skader.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke