Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
21. sep
Likestilling: Tre råd til likestillingsminister Linda Hofstad Helleland (H).Foto: Christian E. Bergheim
 
Likestilling kommer ikke av seg selv, Linda Hofstad Helleland
8. mars. Likestilling kommer ikke av seg selv, Linda Hofstad Helleland. Her er tre grep som virker.

Publisert: 07.mar.2018 12:28
Oppdatert: 07.mar.2018 13:44

Nylig lanserte Linda Hofstad Helleland fem initiativ for et mer likestilt arbeidsliv. Der er hun opptatt av holdningsendringer, kvinnelige rollemodeller og at menn må ta likestillingskampen. Alt dette er viktig. Men historien har vist oss at de virkelige samfunnsendringene krever politiske og strukturelle grep.

FO har lenge vært pådriver for et likestilt arbeidsliv. Derfor ønsker vi å invitere ministeren til å samarbeid om å bedre likestillingen. Da må vi starte med det vi vet virker. Her er tre konkrete forslag:

1. Reverser endringene i arbeidsmiljøloven. En rapport fra Institutt for samfunnsforskning avdekker at mer midlertidighet gir mer utrygge jobber. Forskning viser også at en usikker tilknytning til arbeidslivet gjør det vanskeligere for sårbare grupper å ta opp brudd på rettigheter eller andre forhold i arbeidsmiljøet.

Midlertidighet er med på å opprettholde diskriminerende strukturer i samfunnet. Unge arbeidstakere er mest utsatt for de uheldige konsekvensene av midlertidighet. Dette kan igjen gjøre det vanskelig å etablere seg og stifte familie. Reversering av endringene i arbeidsmiljøloven er helt nødvendig for å sikre at likestilling og trygghet for alle virker.

2.Pålegg arbeidsgiver å jobbe med likestilling. Før regjeringen kom på banen, hadde alle bedrifter plikt til å rapportere. Etter lovendringene har nå kun 1,7 prosent av de private bedriftene en slik rapporteringsplikt. Et av Hellelands initiativ er å jobbe for å endre holdninger hos arbeidsgivere og ha trykk på arbeidet med å få flere kvinnelige ledere og rollemodeller. Dette handler mer om bevisstgjøring enn handling. Her har hun mulighet til å handle. Pålegg flere arbeidsgivere å rapportere hvordan de sikrer likestilling på sin arbeidsplass. Som kjent kommer ikke likestilling av seg selv.

3. Styrk innsatsen mot seksuell trakassering på arbeidsplassen. Det femte initiativet handler om å ta oppgjør med seksuell trakassering i arbeidslivet. Dette er flott, men lite konkret. Her er to måter dette kan gjøres på:

Sikre at klager kan behandles av Diskrimineringsnemnda, slik at den enkelte slipper å gå til sivil rettsak. Sivil rettsak er svært omfattende og for mange lite realistisk versus en lettere tilgjengelig lavterskelordning, slik Diskrimineringsnemda kan være.

Sørg for at arbeid mot seksuell trakassering er en del av det systematiske HMS-arbeidet, og sikre dette gjennom arbeidsmiljøloven.

Å sette likestilling på dagsorden fører ikke nødvendigvis til endring i seg selv. Dette er grep som raskt kan tas tak i. På kvinnedagen vil vi invitere ministeren til handling.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke