buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
18. okt
 
Lineløs balansekunst

Publisert: 29.mar.2017 23:21
Oppdatert: 29.mar.2017 23:47

Arbeiderpartiet går inn for russisk rullet med landets viktigste naturområde. Forrige helg ble det klart at et flertall av Aps fylkeslag – deriblant Hedmark Arbeiderparti – støtter et forslag som åpner for konsekvensutredning i Lofoten. Miljøbevegelsen har i flere år jobba for å sikre vårt mest unike havområde for ettertida, og stadig flere går inn for et varig vern.

Som et motsvar har Aps sentralstyre foreslått å gjøre deler av Lofoten til nasjonalpark, mens et tilliggende område - Nordland VI - åpnes for konsekvensutredning. Det er dette kompromisset Aps landsmøte, med god drahjelp fra Hedmark, sannsynligvis vil gå inn for.

Balansekunst, vil nok tilhengerne av oljeboring si. Men det nytter ikke balansere om man ikke har en line å gå på. Et oljeutslipp utenfor Lofoten vil kunne nå helt opp til Nordkapp, og ødelegge uerstattelige naturressurser. Om oljeutslippene brer seg, hjelper det lite for dyr, fisk og flora om havområdet har nasjonalparkstatus eller ei.

Den eneste måten å sikre Lofoten for ettertida er gjennom varig vern. SV går til eventuelle regjeringsforhandlinger med et absolutt krav om at ingen uåpnede deler av norsk sokkel skal åpnes for oljeboring. Lofoten, Mørebankene og iskanten skal bevares - også kommende generasjoner har krav på å få del i de fantastiske naturressursene vi har her i landet. Framtida er tross alt viktigere enn kortsiktige krav om profitt.

Nestleder og 4. kandidat Hedmark SV

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat