Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
22. sep
INNHOLD: Morten Andersen etterlyser debatt om innholdet i et akuttsykehus. Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX
 
Lite fokus på akuttsykehus-innhold
Det er påfallende hvor lite fokus det er på det faglige innholdet i et akuttsykehus. Lokalisering og geografiske forhold har nesten uten unntak fått all oppmerksomhet i diskusjonen

Publisert: 11.jul.2017 12:02
Oppdatert: 11.jul.2017 12:05

Det er den faglige ekspertisen i sykehuset som bestemmer utfallet av sykdom og skade når vi som pasienter trenger akutt spesialisert helsehjelp.Den medisinske teknologiske utviklingen vil ikke stoppe opp. Vi har opplevd en rivende utvikling de siste årene, og denne utviklingen vil helt sikkert akselerere videre. Behandlingen blir stadig bedre. Vi kan nå behandle sykdommer og skader som bare for noen år siden var helt utenkelig å behandle. I de fleste tilfeller er behandlingen mer skånsom, raskere, effektiv og med bedre resultater. Hvorfor er det slik?

Det er mange grunner til dette. Økt spesialisering og stadig tettere samarbeid mellom ulike spesialiteter og fagmiljøer er uten tvil nødvendig for et godt behandlingsresultat. Tverrfaglig samarbeid. Dette tette samarbeidet vil bli enda viktigere framover med økende spesialisert medisinsk behandling. Et akuttsykehus med manglende ekspertise på døgnbasis vil ikke kunne oppfylle vårt krav til kvalitet på behandlingen. Det krever volum av pasienter og spesialisert ekspertise hver dag året rundt. Derfor er det så nødvendig at vi nå får på plass en struktur i Innlandet med ett akuttsykehus som i størst mulig grad er rigget for framtida. Et mest mulig komplett sykehus med alle nødvendige fagfelt samlet på ett sted.

Skulle vi ikke lykkes med dette vil Innlandet tappes for kunnskap, ekspertise og tilbud innen høyt spesialisert helsetjeneste. Et fragmentert akutt tilbud vil gi falsk trygghet. Viktige funksjoner vil forvitre og en betydelig større andel pasienter må behandles i hovedstadsområdet. Det er altså god distriktspolitikk med samling av nødvendige funksjoner og desentralisering av andre funksjoner som ikke i samme grad er avhengig av nødvendig tverrfaglighet.

Nå må Sykehuset Innlandet bestemme seg og være framtidsrettet i sitt «sørge for» ansvar.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke