Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
20. sep
 
Lite om signalbygg på Tjuvholmen

Publisert: 17.sep.2018 16:17
Oppdatert: 17.sep.2018 16:20

20. juni ble arealplanen i Hamar kommunes kommuneplan sluttbehandlet i formannskap og kommunestyre. Ved gjennomgåelse av saksprotokollen i de besluttede forumer, var det en hjertesak undertegnede scrollet etter, nemlig Tjuvholmen. Her var det lite som kom fram. Tyder dette på en sak som må få sin tid (innspill og høringer) eller er satt på vent, grunnet opsjonens tilblivelse?

Når Arthur Buchardt og hans selskap kom på banen og med så store verdier på spill, burde dette vært behandlet åpent i formannskap og kommunestyre, men, her har altså rådmannen/ordføreren forskuttert opsjonen, som politikerne dessverre har godkjent. Skulle Buchardt få tilslaget til bygging, blir det som gjøkungen i reiret, som setter premissene for videre spill og kommunen satt sjakkmatt. Det har vi jo blandede erfaringer med tidligere, CC Stadion og dødt sentrum.

Om signalbygget på Tjuvholmen skulle bli satt i gang, hvilke konsekvenser vil en slik mastodont medføre for byens perle; miljø, infrastruktur, fysiske belastninger (der bygget skal stå), estetikk, lysforurensning etc. og for Hamar for øvrig. Kan bygget også betjene seg selv, uten at kommunens økonomi belastes?

Nå som Hamar by fortettes til de grader, byen vokser jo ut av rammene (kapitalstyrt), vil Tjuvholmen mer enn noen gang bli viktig som rekreasjonsområde/grønn sone, sammen med Koigen. Dette vil ha større verdi enn signalbygget ovenfor mulige tilflyttere.

Vi har jo også jernbanesaken i kulissene. Her må man ikke bare tenke skattepenger, men, også miljø og trivsel. Når dette er sagt, all ære til Buchardt for innspillet, som tvinger kommune, politikere og andre til å tenke i nye baner (utvikling), men, her bør det være lagspill, ikke soloprestasjoner (personlige fotavtrykk?)

Dog, det vil være realt om rådmann/ordfører kunne komme på banen og svare på hvordan opsjonen ble til, spørsmål som tidligere ble stilt i HA, uten svar. Det har byens borgere ærlig krav på og likeså politikerne, som egentlig skal ha det siste ordet.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke