hacklink
17. sep
 
Litt filosofi om naturvernere og ulv

Publisert: 02.jan.2017 23:28
Oppdatert: 02.jan.2017 23:34

For flertallet i Norges befolkning er naturvernenes holdning til ulveforvaltningen helt uholdbar, og på lengre sikt føre til katastrofe.

Jeg vil begynne med sauen. Skulle naturvernenere få sin vilje i at ulven måtte få avle fritt uten uttak, ville det være kroken på døra for alt sauehold. Elgbestanden ville over tid bli borte for ulven tar kalvene av dage. Likeledes vil det forholde seg til hjortedyr. Når matfat og leketumlinger blir borte for ulven i naturen, hvem er så det nærmeste utbytte. Jo det blir mennesket og deres beste venn nemlig hunden.

Jeg leste om en bonde i Sverige som holdt på med arbeid i skogen sin. Plutselig på ca ti meters avstand oppdaget han en ulv som sto og viste tanngarden. Han skynte seg å få hoppet inn i traktoren, mens ulven hadde fulgte etter og satte seg ved det ene framhjulet og flerret tenner. Det som er så forferdelig med ulven er at den dreper uskyldige dyr i mangfold og etterlater dem som kadavre eller med livet hengende i en tråd.

Måtte naturvernelskerne ty til fornuft og fraskrive seg mange av sine holdninger, som virker fordummende på folk flest.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke