Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
23. sep
 
Litt for strenge fraværsregler
De nye fraværsreglene er litt for strenge. Jeg tror det hadde vært andre måter å hindre fravær på.

Publisert: 15.sep.2016 04:01
Oppdatert: 15.sep.2016 09:45

Disse nye reglene går mer ut over dem som ikke skulker. Mange elever ved norske skoler sliter med angst, depresjon og lav selvtillit. Angst for å reise på skolen i frykt for at man blir mobbet, eller man er deprimert av ulike grunner, eller har lav selvtillit fordi man ikke føler man er bra nok, ikke ser best ut, eller ikke har de fineste klærne.

LES OGSÅ: Gi foreldrene rett til å attestere fravær

Er dette virkelig noe man skal måtte slite med på skolen fordi man er redd for å få fravær? Mange sliter, men de holder det inni seg. Ja, men da får man oppsøke en psykolog eller lignende da, mener mange Men det er faktisk ikke så lett for alle å oppsøke dette. Kanskje er man redd for at andre skal få vite at man går til psykolog. Det blir feil at disse skal slite seg gjennom skolen, når man kanskje en gang iblant kunne trenge å være hjemme en dag eller to. Selvfølgelig bør de ha krav om å følge med på hva som blir gjort på skoledagen mens man er hjemme. Men jeg tror mange av disse personene skulle ønske de kunne ta seg en dag fri en gang iblant uten å måtte får fravær.

LES OGSÅ: Skulkerne slipper ikke unna

Mange blir redd for å få fravær og velger å reise på skolen selv om man ikke burde gjøre det. Dette er ikke bra hvis mange elever kommer på skolen med influensa eller lignende. Mange er også smittefarlig for andre elever, på grunn av man må ha legeerklæring. Når man begynner på videregående er de fleste 16 år. Det betyr at man må betale egenandel for å dra til legen. Er det riktig at man skal måtte betale 400 kroner for å få et papir man må levere til skolen, når foreldrene kan sende en melding til kontaktlærer om at vedkommende er syk.

Mange må kanskje ha flere legeerklæringer i løpet av et halvt år, fordi man kanskje er mye syk. Selvfølgelig bør man måtte ha legeerklæring dersom man er syk veldig ofte. Dette kan bli veldig dyrt om en trenger mange legeerklæringer, i tillegg blir det stor pågang hos legen. Dette vil medføre lange ventetider for noe man ikke burde trenge å møte opp hos legen for. Det er ikke riktig at folk med omgangssyken og som ikke klarer å stå oppreist omtrent skal måtte møte opp hos legen for å få et ark.

Det hender også at lærer ikke kommer eller kommer for sent til timen. Er det ikke rett og rimelig at det også der blir en regel? For eksempel at dersom lærer/vikar ikke møter opp innen 15 minutter, skal elevene kunne forlate timen lovlig, og få fri fram til neste time eller få dra hjem dersom det er siste time. I dag får man fravær dersom læreren kommer 30 minutter for sent, men er det slik vi vil ha det?

Vil vi virkelig bli sjefet over på den måten? Det håper jeg ingen vil, det er ikke riktig at elevene skal måtte sitte og vente hele timen på at læreren kanskje dukker opp, elevene får fravær hele timen, dersom man kommer 15 min for sent. Tenk på hvem dere stemmer på ved neste valg, tenk på ungdommen og de som kommer etter deg. Hvilket samfunn ønsker du at de skal vokse opp i?

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke