Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
21. sep
 
Litt om værlaget

Publisert: 25.jul.2018 12:27
Oppdatert: 25.jul.2018 12:29

I mer enn 70 år tilbake hadde skogbrukere gjort undersøkelser over klimasvingninger etter siste istid. Det ble gjennomført pollenanalyser og årringanalyser på gamle trestammer nedsunket i djupe myrområder.

Dessuten var treslagenes krav til vekstklima (tetratermen) viktig. I senere tid er det blitt mulig å aldersbestemme trestammene og pollenkornene som har ulik form for ulike treslag. Disse målingene har da gitt følgende resultat:

Fra ca. 7500 til ca. 500 år f.Kr. hadde vi i Norge en varmetid på ca. 7.000 år (den postglaciale varmetid). Denne tiden kan deles i tre perioder: en tørr og varm, en våt og varm og til slutt en tørr og varm. Hver periode hadde en varighet fra ca. to til tre tusen år (pendelbevegelse).

For ca. 2.500 år siden sluttet varmetiden, og vi fikk den postglaciale klimaforverringen. Klima ble fuktigere og kaldere, vi fikk det værlaget som vi nå har bak oss.

Innenfor disse klimaperiodene har vi hatt enkelte svært gode vekstår og også enkelte uår. Både temperatur og nedbør kan variere mye fra år til år uten at værlaget endrer seg.

Stange Pensjonistparti

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke