hacklink
18. sep
 
Livsglede for eldre

Publisert: 13.des.2017 14:28
Oppdatert: 13.des.2017 14:35

Vi leser om et team i Hamar som skal ta seg av slike ting. Det er jo bra om noen kunne ta seg av mindre ting som det ikke blir tenkt på i en travel hverdag på sykehjem eller i hjemmet, men som kan bety mye for den enkelte. Jeg vil nevne et par eksempler.

En dame ble lagt inn for tre uker på et sykehjem. Det var ikke i Ringsaker. Første uka fikk hun ikke lest fordi lampa i taket var så svak, og leselampe ved senga var det ikke. Ny og sterkere pære var det ikke mulig å få ordnet. Så fikk hun besøk av en nevø. Han gikk over gata og kjøpte ny pære som han skrudde i. Slik ble det ordnet.

Pensjonærene eller brukerne her hadde glede av hverandre og av besøk, men en dame følte seg utenfor. Grunnen var at hun manglet batteri i høreapparatet sitt, og familie til å kjøpe dette var noe langt unna. Hadde det vært et slikt team for livsglede og nytte ved dette sykehjemmet, så hadde det vel kommet både batteri i høreapparatet og ny pære i lampa ganske fort må en tro.

Denne damen fortalte at hun sov så tungt at hun enkelte morgener ikke var sikker på om det var morgen eller om hun hadde sovet over til kveld. Hun ringte meg en morgen kl. 05 fordi hun trodde at hun hadde sovet over og at det var kveld. Vinters tid kan det jo være noe mørkt både morgen og kveld. Familien reagerte raskt. Hun fortalte meg at nå kunne hun bare trykke på en knapp, så kom en klar damestemme som fortalte dag, dato og klokkeslett. Ja, slik kan det gjøres når omtanken og omsorgen er der.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke