15. sep
 
LO jubler, men ikke pensjonistene

Publisert: 04.apr.2019 16:32
Oppdatert: 04.apr.2019 16:43

LO-medlemmene jubler over det beste oppgjøret på mange år. Pensjonistene har imidlertid ikke noe å juble for. Tvert imot. Gjennom de senere år har underreguleringen av pensjonen med 0,75 prosent som Stortinget vedtok i 2011 ført til at pensjonistene siden 2016 har mistet kjøpekraft hvert år.

Dette har skjedd på grunn av de lave oppgjørene og at prisstigningen har spist opp mer enn pensjonistenes tillegg etter fratrekket på 0,75. Siste året har de voldsomme strømprisene gjort situasjonen ekstra ille og mange pensjonister sliter. Også årets LO-oppgjør vil gi lite og ingenting til pensjonistene dersom trygdeoppgjøret gjennomføres etter samme opplegg som de forrige årene. Derfor krever pensjonistene nå at det må tas rev i seilene. Det er uholdbart og kan ikke aksepteres at pensjonistene, de som bygde landet, skal behandles på denne måten.

Nå må regjering og storting etterkomme Pensjonistforbundets krav om å få tilbake forhandlingsretten. Trygdeoppgjøret må igjen bli gjenstand for behandling i Stortinget. Såpass respekt må det vises pensjonistene. Stortingets forutsetninger for vedtaket i 2011 om underregulering av pensonene er ikke lengre til stede. Ingen så den gang for seg at dette skulle føre til en systematisk årlig svekkelse av pensjonistenes kjøpekraft. Denne uretten må nå Stortinget rette opp. Underreguleringen av pensjonene må fjernes.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke