hacklink
18. sep
 
Løft for eldreomsorgen

Publisert: 21.des.2017 12:27
Oppdatert: 21.des.2017 12:30

Takk til Anne Lise Melby for innlegget i avisa 18. desember om eldreomsorgen. Hun skriver at det er 61 beboere på sykehjemmene i Ringsaker som ikke har eget toalett. Før kommunen får bygget nytt eller forandret på dette tar det jo tid, og nye beboere kommer på disse rommene. Jeg som er så gammel at jeg kan risikere å havne på et slikt rom uten egen do, vil gjerne fortelle om en grei løsning på et sykehjem hvor jeg arbeidet.

Rommet var delt av, slik at det akkurat ble plass til en do og en håndvask, og med dør inn. Der var gode håndtak på veggen, så det gikk greit å sette rullatoren utenfor og både komme seg på og av klosettet for den som var handicappet. Dusj var det på fellesrom, stort nok for rullestol, av- og påkledning og arbeidsplass for den som skulle hjelpe.

Dette ble vel adskillig billigere enn stort nok bad for rullestol for hvert sengerom, som er vanlig når en bygger nytt, og en enkel måte å løse problemet på der hvor rommene egner seg for det og en ønsker å rette opp noe i et gammelt bygg. Å lage bad for hvert rom i et gammelt bygg, er vel ikke så enkelt, da går det vel bort mange sykehjemsplasser.

Som beboer i sykehjem å måtte dele doen med en mann som tisser utenfor, må være vanskelig. Det skjer nemlig. Eldre menn burde venne seg til å sitte når de skal tisse, spesielt hvis de ser dårlig. Men gammel vane er vel vond å vende? (Jeg har arbeidet mye på sykehjem) Når det er mangel på plasser er det kanskje ikke så greit å få til at to med samme kjønn deler badet slik som forholdene kan være på Ringsaker sykehjem, men beboere kan vel flyttes på?

Kommunen har vel sine planer, så jeg burde vel ikke bry meg om dette, men det kunne jo være artig å vite litt og spesielt hvor det er tenkt tomt til nytt bygg.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke