17. sep
 
Lojalitet til kommunestyrets vedtak
Trond Kjernli er bekymret for hva det skal bli av Arbeiderpartiet etter avstemmingen om jernbanesaken i kommunestyret 21. desember.

Publisert: 10.feb.2017 22:50
Oppdatert: 10.feb.2017 23:01

Han er fortørnet over at partiet etter meklingsrunden støtter Fylkesmannens kompromissforslag. Etter vår mening bør alle partier være åpne for at meklingsrunder skaper nye muligheter. Hvis partiene ikke godtar det, er de etter vårt syn ikke kompetente til å styre en by i endring. Kompromisser bør være en del av politikkens hverdag.

Kjernli trekker det så langt at han her ser et «knefall for kapitalen», og at en vil belønne «det slue vesen». Han sier videre: «Med et bakholdsangrep og en venstrefinte kom det et kulvertforslag inn i Fylkesmann og Ap-politiker Sigbjørn Johnsens mailboks». Og til og med etter at meklingen var fullført. «Dette har Ap tatt til sitt bryst», sier han.

Her må vi i «Kulvertgjengen» få lov til å protestere. Vi tror Kjernli er svært godt orientert om at vi i nesten et år har arbeidet for et kompromissforslag som vi har kalt «En senket variant av JBVs kulvertforslag». Dette har vi kunngjort for all verden, og vi har hatt foredrag for politikere og andre og sendt inn vårt forslag til både fylkesmann, Bane NOR, Riksantikvar, og de berørte departementene i lang tid før alle frister.

Så Sigbjørn Johnsen har vært godt orientert om våre synspunkter i lang tid, og dersom det blant annet er vårt forslag han legger til grunn for sine vurderinger, bygger ikke det på verken «bakholdsangrep» eller «venstrefinter», men på et faglig og grundig forslag til beste for byen. Og det Sigbjørn Johnsen har foreslått, er ikke noe ut over de planene han har mottatt blant annet fra oss. Etter at Espern Eiendom kom med sin noe seine utredning, har han kanskje kunnet fremme sitt forslag med litt større pondus; Espern Eiendom har ressurser til å lage et gjennomarbeidet og proft forslag.

At Kjernli «glemmer» oss, og later som han tror Fylkesmannen bare lener seg på Espern Eiendom, mistenker vi at han gjør for å svekke Fylkesmannens autoritet i denne saken. Og så tar han med Arbeiderpartiet i samme slengen. Hadde Fylkesmannens brev støttet øst, hadde nok pipa fått en annen lyd, selv om det sitter grunneiere like utenfor byen som venter på at de jagede virksomhetene rundt Vikingskipet skal komme på tomtekjøp.

Nei, Trond Kjernli, her er vi ubeskjedne nok til å si at du nok må skylde på «Kulvertgjengen» en gjeng uten partipolitisk tilknytning og uten penger som står bak. Når det gjelder kapitalen, tror vi Espern Eiendom vil ha like stor glede av utbygging ved Vikingskipet, men det er flott at en så seriøs aktør denne gangen tenker på byens beste, og ikke bare på seg selv.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke