17. sep
 
Lokalpolitikken

Publisert: 28.jun.2017 13:09
Oppdatert: 28.jun.2017 14:27

Favorisering og vennetjenester er langt mer vanlig enn pengene i en brun konvolutt.

Vi folkevalgte lokalpolitikere har et stort ansvar for å vise åpne prosesser sammen med kommunen.

Norge har stor grad av lokal forvaltning, og små forhold kan gi grobunn for kameraderi og korrupte relasjoner, ifølge Økokrims nye vurdering.

Halvparten av de spurte mener det foregår korrupsjon i norske kommuner, viser DIFIs innbyggerundersøkelse.

Derfor er det viktig at kommunen følger spillereglene, er nøye med habilitet og praktiserer åpenhet så en kan oppdage hvis folk begynner å blande sine ulike roller. Slepphendte folkevalgte og kommuneansatte bør være klar over at mye kan straffes.

Korrupsjon bryter ned folks tillit til samfunnet og dets institusjoner og økt korrupsjon kan på sikt undergrave både fundamentet for, og finansieringen av, vårt demokratiske velferdssamfunn.

Hvis man får en vedstabel som gjenytelse, for at man har innvilget en byggesøknad, som man ikke skulle ha gitt eller fått, står man i fare for å bli straffet for korrupsjon.

Derfor er jeg stolt av å være i et parti som holder denne fanen høyt imot korrupsjon og gjennomsiktighet i samfunnet. Derfor har vi bestemt at det er gjeldende praksis i Hedmark MDG og Ringsaker MDG at alle møte referater fra våre styremøter er åpent for alle i Norges land til skue på våre hjemmesider.

Vi trenger tydeligvis å være mer gjennomsiktige i kommuner i dette landet, det ønsker folk seg ifølge den nye undersøkelsen fra Direktoratet for forvaltning og IKT.

Gruppeleder Ringsaker MDG

Stortingskandidat Hedmark MDG

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke