Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
23. sep
 
Lokaldemokrati for fall?

0
Publisert: 12.sep.2015 04:00
Oppdatert: 14.sep.2015 10:32

NHO har brukt sommeren til å tegne Norges-kartet på nytt. Arbeidsgiverorganisasjonen mener at antall kommuner kan reduseres fra 428 til 77 i løpet av kort tid. Det vil endre hverdagen dramatisk for mange. Det mest problematiske med tenkemåten til NHO er at det virker som om de har glemt innbyggerne.

NHO-sjef Kristin Skogen Lund mener dagens kommunegrenser «er tilpasset forholdene vi hadde for 50 år siden». Å påstå at noe er gammeldags er blitt regjeringas og NHOs forklaring på alle reformer de ønsker å presse gjennom. De sier at deres «nye» løsninger også er framtidas løsninger. Vi tror ikke på de løsningene. Forskning på området viser at innbyggere i små kommuner er mest fornøyde med velferdstilbudet.

Fylkesordføreren i Hordaland har uttalt at «dette er et fint innspill, men ikke den logiske løsningen på reformen». Det er Fagforbundet enig i. Tar vi Hedmark som eksempel, ser vi hvor lite gjennomtenkt NHOs forslag til ny kommunestruktur er. Der vil de redusere antall kommuner fra 22 - til fire store kommuner. I realiteten vil mange få lenger reisevei, tjenester vil sentraliseres og lokaldemokratiet svekkes.

Mange ordførere har sagt at det bare er de store kommunene som tjener på reformen og at de ikke ser noen fordeler for de mindre. Skulle det bli så drastisk som NHO foreslår, med 77 kommuner, kan det fort bety at de store partiene Ap og Høyre vil dominere kommune-Norge på bekostning av de mindre. For oss i Fagforbundet handler gode kommuner om mye mer enn antall kommuner. Kommunereformen burde handlet om avstand, barnehage, skole og sykehjem. Om lokaldemokrati og nærhet til tjenester og om best mulig kvalitet på lokale velferdstjenester. Fagforbundet er opptatt av at spørsmålet om kommunegrenser avgjøres av fakta, frivillighet og folkeavstemning.

1.nestleder Fagforbundet Hedmark

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke