17. sep
 
Lokaldemokratiet leve
Nytt flertall i Stange.

Publisert: 11.sep.2015 04:00
Oppdatert: 11.sep.2015 13:15

I mange norske kommuner har samme parti sittet med makten i tiår, og da gjerne med rent flertall. Dette er ikke bra for noen kommuner på lengre sikt. I Stange har Ap rent flertall med 18 representanter. Mange av disse har knapt nok sagt noe i kommunestyremøter, og stemmer kun etter «partipisken».

Reelt sett er det noen få personer som sitter med all makt i kommunen. Resten av partiene i opposisjon har til sammen 17 representanter, som består av de beste og mest engasjerte i hvert av de andre partiene. Disse har ingen makt, da de fleste saker er avgjort av Ap lenge før de stemmes over.

Disse 17 kan være utrolig dyktige, men hva hjelper det, når de ikke har noen makt. Hva om Ap mistet noen representanter, og inn kom dyktige og ivrige toppkandidater fra de andre partiene? Da vil vi få flere flinke og ivrige folk i kommunestyret, som faktisk har muligheten til å påvirke diskusjoner og politikk, og gjøre Stange til en bedre kommune.

Stange er ifølge nyere tall bare middels på barnehager, skoler og eldreomsorg. Vi har for høye utgifter og for lave inntekter. Hva med å prøve et mer levende lokaldemokrati? Hva med å la dyktige toppkandidater i andre partier få mulighet til å bruke sine evner? Det er ditt valg.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke