15. sep
 
Lokalt engasjert rikssynser

0
Publisert: 06.aug.2015 04:00
Oppdatert: 06.aug.2015 07:08

Henning Pedersen har blåst seg kraftig opp. Han er rett og slett forbanna fordi jeg har noen synspunkter på det vi kan kalle Rinnan-saken (uten historisk sammenlikning for øvrig). Men først en presisering: Jeg har en avtale med HA om å skrive noen såkalte Signertartikler, men leserinnlegg bestiller ikke HA av meg. Og slett ikke i denne saken. Henning Pedersen mener jeg «tydeligvis er engasjert som en slags lokal rikssynser av HA», hvilket jo kan høres smigrende ut. Men sant er det ikke.

Jeg får i alle fall opplyst minst to ting om meg selv i Henning Pedersens innlegg: Jeg opptrer i rikfolks og maktas tjeneste, og jeg forsøker å få allmuen til å akseptere at det er forskjell på folk. Det første kan bare stå slik, for jeg er av den oppfatning at absolutt alle i dette samfunnet har krav på en anstendig behandling, uansett stand og stilling. Henning Pedersens innlegg kan tyde på at mennesker av typen Rinnan ikke fortjener det.

Når det gjelder allmuens aksept eller ikke vedrørende lønnsforskjeller i samfunnet, så tror jeg de aller fleste har en viss forståelse for grunnene til at samfunnet som helhet ikke praktiserer likelønnsprinsippet. Man trenger ikke akseptere eller være enig i at det skal være slik, men at det er slik har nok folk flest tatt inn over seg. Og fortsatt er det slik at det ikke er nivået på den enkeltes lønn som er hovedbjelken i verken vår rettsoppfatning eller det prinsipielle i denne saken. Ola Rinnan er en ansatt i Eidsiva Energi AS. Da han ble ansatt i år 2000 inngikk han en lønns- og pensjonsavtale med selskapet. Den avtalen er garantert ikke skrevet under av Ola M Rinnan og Ola M Rinnan. I henhold til Arbeidsmiljølovens bestemmelser så er det arbeidsgiver som ansetter, avskjediger og organiserer arbeidet.

Femten år har gått, og Henning Pedersen mener det nå er på høy tid å ta tak i denne avtalen. Da gjenstår det bare å ønske lykke til, inkludert til alle brannmenn, røykdykkere og tåkeleggere.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke