Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
22. sep
 
Lokalvalg uten sjukehus

Publisert: 03.sep.2019 15:06
Oppdatert: 03.sep.2019 15:38

Det har slått meg nå mot slutten av valgkampen, at det svært viktige temaet sjukehus knapt har vært berørt i debatten lokalt. Så kom ‘n Einar på banen i HA med kraftige utspill i tro på at storsjukehuset må legges til Hamar. Det må han kanskje si som ordfører i Hamar, men for de fleste er vel det i dag utopi? Å tenke hvor viktig annet sjukehusvalg kan bli for resten av fylket, faller nok ikke naturlig for han.

Så har vi de siste dagene opplevd at to framtredende politikere i Elverum har kommet med gode og vektige innlegg i Østlendingen der de argumenterer for at det siste akuttsjukehuset må legges til Elverum, ikke til Lillehammer. Ja, det var vel ikke en dag for tidlig.

Hva så med nabokommunene til Elverum, fra og med Løten og østover? Er det noen i disse kommunene som har kamp for akuttsjukehuset med i sine programmer? Jeg må erkjenne at jeg har vært med på behandling av programmet for mitt parti, uten å tenke på at vi burde ha med denne saken. Jeg er redd partiprogrammene i alle Elverums nabokommuner, også er blanke for dette elementet. Har heller ikke sett at noen politikere fra de aktuelle kommuner har tatt opp dette i valgdebatten.

Avgjørelsen i denne saken er vel en av de aller viktigste for disse kommuner i kommende 4-årsperiode. Så langt jeg har klart å lese meg til, er det her bare to alternativer: Lillehammer eller Elverum. Skal vi da få tre sjukehus på rekke og rad fra Gjøvik til Lillehammer, eller skal dette siste sjukehuset legges i østre deler av nåværende Hedmark? Der store deler av det gamle fylket, inkludert Trysil med sin kjempeturisme, dermed kan få rimelig lang veg til sjukehuset. Der de har bra husmasse som utgangspunkt, store arealer til utbygging og parkering. Og gode fagmiljøer.

Etter min fattige evne burde dette valget være enkelt, men en ting er jeg sikker på: Vi får ikke et slikt resultat uten at de berørte kommuner går sammen for å SLÅSS for dette. Da burde man kanskje hatt dette med som noe man vil arbeide (slåss) for i denne valgperioden.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke