Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
22. sep
Ønske: Kanskje kommer Randy Crawford.Foto: Reuters
 
Lokker med stjerner - eller?
Gjennom sosiale media ble jeg kjent med et oppslag i HA 8. oktober. Saken ble ofret plass på forsida, som en rystende avsløring om byens kulturliv.

Publisert: 24.okt.2016 16:49
Oppdatert: 24.okt.2016 17:14

«Lokker med stjerner som ikke kommer», står det. En fet tekst over et bilde av bl.a. Peter Baden. Forsida inneholder to feil:

1: Festivalen det henvises til «lokker» ikke. Festivalens kunstneriske råd planlegger.

2: Bildet har ingenting med «avsløringene» å gjøre. Fotoet er fra Peter Badens superfine prosjekt «Rytmer fra verdensrommet», som gjestet festivalen for to år siden.

Nyheten var et slemt angrep på en hardt arbeidende festival/festivalleder. Man kan undres på hva motivasjonen er for å henge ut sine egne på denne måten? Det er på sin plass med velbegrunnet kritikk dersom noe er galt, men artikkelen med hele avsløringen faller fra hverandre etter hvert som den leses.

Som daglig leder av Trondheim Jazzfestival kan jeg bekrefte at i telefon- og e-postveksling med Anja Katrine Tomter har både Chick Corea Trio og Randy Crawford vært diskutert som mulige felles satsinger i 2017. Blant mange andre navn selvsagt. For vi er rause i denne bransjen, vi diskuterer artister, kunstnerisk kvalitet, publikumspotensial m.m. Vi unner hverandre gode program, og vi ønsker artistene et størst mulig publikum når de første besøker landet. Men viktigst: vi jobber for å gi våre hjemmepublikum artister av verdensformat og gode opplevelser.

Apropos Chick Corea, som i mai 2017 turnerer med en utrolig trio (Eddie Gomez – bass og Brian Blade – trommer), spiller i Amsterdam 10. mai. En tur til Norge ville i utgangspunktet være det minste problem. Men av ulike årsaker har Corea valgt å utsette Norgesbesøket. Vi var så nær ved å lykkes.

Anja sier at det utmerket godt kan hende at Randy Crawford kommer til Hamar og Trondheim likevel. Jeg bekrefter også dette. Forhandlinger pågår, men mye skal klaffe. Vi liker vi ikke å snakke offentlig om artister og programmet på dette tidspunktet. Dette er bransjehemmeligheter. Vi foretrekker å bestemme selv når programmet skal offentliggjøres. Dette på grunn av markedsstrategi i samarbeid med hverandre og andre aktører i regionen.

I Trondheim har vi kun én avis, Adresseavisen. Heldigvis virker det som om Adresseavisens kulturredaksjon har en policy om å bidra til å bygge kulturbyen Trondheim framfor å rive den ned. Det betyr på ingen måte at avisen er ukritisk, men kulturredaksjonen utviser forståelse og respekt for jobben som gjøres.

Det er vi meget takknemlig for. Slik sjenerøsitet smitter over på leserne. Og leserne er publikum, kulturlivets kunder, som vi ikke klarer oss uten.

HA bør beklage det inntrufne. Anja og styret trenger all mulig drahjelp for å videreutvikle AnJazz og kulturbyen Hamar.

Daglig leder Trondheim Jazzfestival

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke