16. sep
 
Lønn som fortjent?

Publisert: 02.jul.2018 14:42
Oppdatert: 02.jul.2018 14:44

De økonomiske forskjeller i Norge øker mellom de rike og de med lave og midlere inntekter. Den samme utvikling skjer hos pensjonistene. I deres pensjonsoppgjør med staten tildeles de ved hvert oppgjør mindre enn gjennomsnitts prosent lønnsøkning for arbeidslivet. Fortjener pensjonistene en slik behandling?

Stortingsrepresentantene har nylig bevilget seg et tillegg i lønna på 2,8%.Det er om lag kr.28.000 pr. år. Fortjener de tillegget? De har sløst bort milliarder av kroner til et meningsløst utbyggingsprosjekt i eget hus. Representantene har ca. 1 mill. kr. i årslønn + diverse goder. Samtidig tar de tre mnd. sommerfri fra Stortinget.

Seks av topplederne i statseide selskaper har hver for seg, årslønner som nå er på over 10 mill. kr. + goder ellers. I det omorganiserte /delprivatiserte NSB har toppledelsen i Bane NOR fått økt sin årslønn fra 1,6 til 2,8 mill.kr. Samtidig har regjeringens omorganisering av NSB sørget for at antall direktører i den nye modell er økt fra 11 til 27. Dette kalles effektivisering. Folket føres bak lyset.

Rosinen i pølsa er så den sak TV2 tok opp 24.ds. om sviket NAV/regjeringen viser mot de verst rammede ofrer for Utøya- tragedien 22.7. 11. Det er en skam når ungdom med store skader, fysisk og psykisk, må ta til takke med å gå på sosialstønad som regnes som lån. Staten tar pant for sosialstøtten i klientens eiendeler. Eier ikke staten skam? Statsråd Haugli prøvde å dekke over dette med løst snakk. Det holder ikke. Vår beste ungdom som ble så hardt rammet i tragedien på Utøya for syv år siden fortjener noe annet. Regjeringen må vise nestekjærlighet til de som virkelig fortjener det. Nå er det omvendt!

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke