17. sep
I ÅKER: Vil BBL, MDG og Sp legge dobbeltsporet etter trase Hamar øst over åkrene på Børstad gård.
FOTO: ROLF BERNTSEN
 
Løs tale om vern av jord og natur
To spørsmål til tre politikere om ny jernbane og vern av matjord og natur.

Publisert: 24.sep.2015 04:00
Oppdatert: 24.sep.2015 08:57

Einar Busterud (BBL), Katrine Aalstad (MDG) og Ivar Skramstad (Sp) har før og etter valget kommet med forvirrende, motstridende og tilslørende uttalelser om hvilken vekt kommunestyrets nye flertall legger på vern av matjord og natur, om vi får ny jernbane gjennom Hamar.

Busterud sier at strandsonen er overordnet for By- og bygdelista. Hvilken strandsone, forteller han ikke. Skramstad framhever at jordvern skal være prioritert. Om det betyr topprioritert eller lavt prioritert, tier han om. Aalstad i Miljøpartiet de Grønne vil prioritere jordvern øverst.

For å få klarhet i den viktige saken, ber jeg alle de tre politikerne svare på følgende spørsmål:

Er du for eller imot at dobbeltsporet etter trase Hamar øst legges over åkrene på Børstad gård? Jeg minner om at vern av dyrket jord er en vedtatt nasjonal politikk.

Er du for eller imot at sporet etter trase Hamar midt og enda mer trase Hamar øst raserer mye av strandsonen ved Åkersvika naturreservat? Jeg minner om at Åkersvika er vernet etter et nasjonalt vedtak, og at våtmarksområdet er underlagt reglene til den internasjonale Ramsar-organisasjonen.

Jeg regner med at det er ekstra lett for Busterud å svare på de spørsmålene Han har jo for lengst bestemt seg for trase/traseer. Da må han også være rede til å ta konsekvensene av valget sitt.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke