Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
20. sep
 
Løten Ap sier nei
Privatisering av viktige velferdsgoder.

Publisert: 31.aug.2015 04:00
Oppdatert: 31.aug.2015 08:54

Arbeiderpartiet sier nei til privatisering av viktige velferdsområder.

I kommunestyrets budsjettmøte i desember 2013 fremmet Frp et forslag om at rådmannen skulle utrede en alternativ løsning, eventuelt med en annen driver av Sykehusveien 2 og 12. Begrunnelsen var at det skulle være et kostnadsbesparende tiltak for kommunen. Forslaget fikk støtte fra Frp, Høyre, Venstre og et flertall av Senterpartiet.

Sykehusveien 2 og 12 er to kommunale bofellesskap, med forslaget om å finne en annen driver av dem, så ligger det inne et forslag om privatisering av deler av omsorgssektoren i Løten.

Arbeiderpartiet og Fagforbundet i Løten har inngått en avtale om nettopp arbeidspolitikk, og for Arbeiderpartiet er det uaktuelt å privatisere omsorgstjeneste i kommunen. Vi garanterer faktisk at omsorgstjenestene i kommunen skal være offentlige og ikke private. Fagbevegelsen sier nei til privatisering, fordi det betyr en svekking av arbeidstakernes rettigheter.

For oss i Arbeiderpartiet er det viktig at kommunen er en god arbeidsgiver. Derfor er vi glade for at resten av kommunestyret stemte for vårt forslag om at fagskolepoeng og studiepoeng likestilles ved lønnsfastsettelse i kommunen, i kommunestyremøtet den 17.juni i år.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke