hacklink
18. sep
UNDERGANG: Skisse for den nye fotgjengerundergangen i Løten.Plantegning: Rambøll
 
Løten kommunes undergang
Moskva har sin «røde plass», Løten får sin «røde undergang», vedtatt av det røde flertallet i kommunestyret, etter innstilling fra Løtens rådmann. Var dette et bestillingsverk?

0
Publisert: 07.apr.2015 04:00
Oppdatert: 07.apr.2015 06:53

MENINGER

Det prestisjetunge prosjektet, kostnadsberegnet til 21,5 millioner, offisielle åpning (lys i tunnelen) 15. november 2015. Løtens varaordfører uttaler i media at han er ekspert på økonomi, for dette har han undervist i. Her skal vi følge med i timen, det er våre penger. Undertegnende ser for seg at i forbindelse med åpningen 15. november skal det heises flagg på begge sider av fotgjengerundergangen. Flaggstengene bør vel males svarte for å stå i stil med den svarte flaggstanga på Helsetunet i Løten, ja siste stoppested for mange i Løten.

Undertegnende er noe i tvil om hvem som er rådmann i Løten. Det vises til kommunes kanskje viktigste dokument Løten kommunes «Serviceerklæring» målrettet mot Løtens innbyggere. En fordypning i denne avdekker at Gaute Arneson fortsatt er rådmann i Løten. Jeg mener at han sluttet i 2011, det har da gått fire år for få tatt et nytt bilde av nærværende rådmann. Det går ikke så fort i Løten.

Hva er årsdøgntrafikken gjennom eksisterende undergang? Det synes som inkubasjonstiden fra Hamars «stupetårnprosjekt» til 30 millioner smittes over til Løten, selv om behovet har en noe annen vinkling. For ikke å bli historieløs fokuserer undertegnende på minnesteinen på torget i Løten hvor Løten beholdt sin selvstendighet i 1991, det ble ingen sammenslåing med Hamar. Jeg forutsetter at dette står fast ved et eventuelt spørsmål om kommunesammenslåing i fremtiden.

Det vises til Hamar Arbeiderblad 2. januar 2015, hvor ordføreren uttaler at hun ikke er bastant motstander av en eventuell kommunesammenslåing. I Hamar Arbeiderblad 28. januar 2015 skrives: «Har vist i 24 år at vi klarer oss godt alene», uttalt av to av Løtens innbyggere.

Løten selger og legger ned sykehjemsplasser på Helsetunet. Hva er begrunnelsen for det, overkapasitet eller går det på økonomi? For undertegnende synes det å være god økonomi i Løten, jf. den vedtatte røde fotgjengerundergangen. Et annet sted hvor Løten har overkapasitet er Løten kirkegård, innenfor eksisterende kirkegårdsmur er det ca 500 ledige gravplasser inkludert de tre prosentene kommunen er lovpålagt å ha. I tillegg er det ervervet åtte mål ny kirkegård som per dato ikke er tatt i bruk (ikke vigslet grunn). Her synes det å være en overkapasitet. Ordfører, det er mye «smårusk» i Løten.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke