hacklink
18. sep
 
Løtensokningene engasjerer seg - informasjon viktig
Kommunereformen.

Publisert: 22.mar.2016 04:00
Oppdatert: 22.mar.2016 09:36

I en stor sak som kommunereformen er det viktig med informasjon. Avisene, internett og egne møter om saken kan gi kunnskap om det vi skal ta stilling til ved folkeavstemming om et par måneder. Løtensokninger er flinke til å oppsøke de møtene som holdes.

På to møter i Løten siste uke har det kommet like mange (40 + 120) som på møtene i de andre tre kommunene til sammen. Til tross for at vi har bare åtte prosent av innbyggertallet i de fire kommunene. Sjøl om det nok vil bli flere møter utover våren, kommer vi neppe i kontakt med det store flertallet av befolkningen i Løten med denne formen for informasjon. Derfor blir også avis-spaltene et viktig medium framover våren.

Den innbyggerundersøkelsen som er foretatt, skal fortelle hva innbyggerne i den enkelte kommune kan – og mener om ulike spørsmål. I en sluttoppstilling i det vi har fått fra Telemarkforsking, kan vi lese noe om hvor fornøyde folk i de ulike kommuner er med blant annet tjenestetilbudet i sin kommune. Nettopp tjenesteyting til befolkningen er det viktigste kommunen står for, og dette utgjør for vår kommunes del ca 80 prosent av de ressurser kommunen rår over.

Hvor fornøyde er så innbyggerne i de 4 Hedmarken-kommunene? De som er spurt (i alt 3.569 personer hvorav 517 i Løten), har gitt karakterer fra 1 til 6 der det siste betyr mest fornøyd. Oppsummeringen viser svarene på ni- viktige spørsmål hvorav sju gjelder tjenesteyting i litt utvidet begrep.

For fem av de sju punktene topper Løtensokningene alene – mest fornøyd. På det 6. punktet er vi på topp sammen med Ringsaker, og på spørsmål 7 er vi nr. 2. Om vi summerer disse sju spørsmålene, ser vi at Løtens befolkning er klart mest fornøyd med det kommunen kan gi – og det stemmer helt med hva man finner ellers i landet! Folk i de minste kommunene er mest fornøyd. Dette må kanskje tillegges mest vekt når kommunesammenslåing skal vurderes. Ved å forbli Løten kommune slik den er i dag vil lokaldemokratiet fortsette å leve og politikerne vil ha lokalkunnskap til å ta de rette beslutninger for Løtens innbyggere.

Heldigvis får vi si vår mening i ei folkeavstemming, og Stortinget har sagt at det skal være REELL frihet for den enkelte kommune når saken skal avgjøres.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke