Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
23. sep
 
Lov å bruke hodet og avstå fra fravær

Publisert: 15.mar.2019 14:28
Oppdatert: 15.mar.2019 14:47

Ungdom over hele verden streiker for klimaet. Neste fredag går elever ved norske skoler til streik for det samme formålet. Mange norske ungdommer har allerede hektet seg på «Fridays for future» som startet med at 15 år gamle Greta Thunberg begynte å streike foran den svenske riksdagen i fjor høst.

I USA har Sunrise Movement fått kjempeoppslutning og de unge aktivistene legger opp til å spre en hær av klimaforkjempere ut over hele USA. Har vi noen gang sett et så herlig ungdomsopprør?

I «Debatten» på NRK 14. april kunne vi se og høre utrolig flinke ungdommer stå opp for klimaet med en kunnskap og et engasjement som var forbilledlig. Kanskje kommer så mye som 10.000 skoleungdommer til å streike fredag. Skoleeierne truer med at det vil bli ført udokumentert fravær for dem som deltar.

Det er lov for kontaktlærerne å bruke hodet og avstå fra å føre fravær. For dette handler ikke om skulk. Det dreier seg om å være en del av en fantastisk læringsarena.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke