15. sep
 
Lov og rett i Stange kommune

0
Publisert: 23.jul.2015 04:00
Oppdatert: 23.jul.2015 04:00

Ordfører Røhne og kommunalsjef Haugan vil kaste et ektepar fra Espa ut av boligen sin fordi den formelt sett er en fritidsbolig. De har ingen annen bopel. De høye herrer i Stange kommune gjøre dette til et spørsmål om likhet for loven. Men hva sier loven? Vet Røhne og Haugan hva loven sier?

Det finnes faktisk ingen lovregler som begrenser det antall dager i året en person har rett til å oppholde seg i sin egen fritidsbolig. Det er ingen lovregler som pålegger en person som eier en fritidseiendom å ha fast bopel et annet sted. Den kommunale forvaltningspraksis som finnes om dette, er ulik fra kommune til kommune. Man tolker aktuelle kommunale reguleringsplaner på forskjellige måter. Det hadde vært greit å vite hvilke juridisk grunnlag Stange kommune mener å ha har for tvinge en person til å flytte ut av sin bolig ved å true med døgnbøter? Eller er dette rent maktmisbruk?

Det kunne også være greit for oss som bor i kommunen, om ordfører Røhne kunne opplyse om hvor mange døgn i året man i Stange kommune lovlig kan overnatte i sin fritidsbolig, og hvilke tiltak man vil iverksette for å kontrollere dette? Loven skal jo være lik for alle!

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke