hacklink
18. sep
Nedleggingstruet: Lovisenberg skole, rehabilitert for seks år siden, men nå foreslått lagt ned.
 
Lovisenberg skole beriker Hamar
Lovisenberg skole beriker Hamarskolen med sin nærhet til elevene og fantastiske beliggenhet omkranset av flott natur.

0
Publisert: 18.jun.2016 04:00
Oppdatert: 18.jun.2016 08:30

Meninger

Her ligger det til rette for naturskole og læring i det grønne rommet. I tillegg er skolen med på å utvikle attraktive boområder rundt Hamar sentrum, noe som er viktig om vi skal kunne tiltrekke oss fremtidige barnefamilier og skattebetalere til kommunen vår.

Mange blir mildt sagt sjokkert når rådmannen nå foreslår å legge ned Lovisenberg skole. Etter at skolen ble rehabilitert for nesten 30 millioner kroner i 2010, ble det satt i gang et stedsutviklingsprosjekt på Hjellum i regi av kommunen. Stedsutviklingsprosjektet skulle blant annet se på nye boligområder i tilknytning til skolen. Dette har nå resultert i to store utbyggingsprosjekter på Hjellum. Frognerhagan med 120-150 boliger og Kurudstranda med 30 boliger. Hvor mange barn som vil bo på disse nye boområdene er uvisst, men en ting er sikkert og det er at det blir mange.

Er rådmannens forslag om å legge ned skolen, kommunens takk til de som investerer og bidrar med boligbygging i kommunen vår?

Når rådmannen foreslår å legge ned skolen er det mange som lurer på om han i det hele tatt er kjent med de store utbyggingsprosjektene som kommunen selv har tatt initiativ til på Hjellum gjennom stedsutviklingsprosjketet?

Mange reagerer også på at man bare seks år etter rehabiliteringen foreslår å legge ned skolen etter at man har brukt nesten 30 millioner på oppussing, og satt i gang stedsutviklingsprosjektet som nå gir resultater! Hvor er den langsiktige strategien og planleggingen når man kan foreslå dette?

Jeg ønsker en helhetlig og familievennlig boligpolitikk i kommunen vår. Hamar bør beholde de barneskolene vi har og satse på å utvikle attraktive boområder rundt sentrum. Skole og bolig må være på plass om vi ønsker å tiltrekke oss nye innbyggere og skattebetalere. Østlandsforsknings rapport, som ble fremlagt før jul, konkluderer også med at vi må ha de skolene vi har.

Rådmannen mener det er plass til barna som går på Lovisenberg på Ridabu og Lunden skole. Med igangsatt utbygging vil nok ikke det være tilfellet om noen år. Overflytting fra Lovisenberg til Lunden vil også medføre at mange barn som i dag kan gå til Lovisenberg må ta buss til Lunden. Er dette ønskelig for en kommune med grønt fokus?

Heldigvis viste formannskapets behandling av saken at de fleste politikerne vil beholde skolen, men kommunestyrebehandlingen gjenstår.

Politikk handler om å prioritere. Jeg forventer at Hamars politikere viser handlekraft når de sier de vil beholde skolen og stemmer mot rådmannes forslag om nedlegging av skolen. Lovisenberg skole beriker Hamarskolen og har en sentral rolle i forhold til å utvikle attraktive boområder rundt Hamar sentrum. Å legge ned Lovisenberg skole vil være meningsløst og et stort tap for Hamar.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke