Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
22. sep
 
Luftambulanse i Innlandet

Publisert: 28.aug.2017 22:34
Oppdatert: 28.aug.2017 22:58

Helse Sør-Øst er svært lite meddelsom om status i prosjekteringsarbeidet for en luftambulansebase på Innlandet. Helseministeren har heller ikke funnet grunn til å klargjøre noe som helst utover at prosjektarbeidet er i gang, som et ledd i en gjennomgang av luftambulansestrukturen i hele landet. Hvordan skjer dette? Hvem gjør det? Jeg får ikke svar fra helse Sør-Øst, og på forespørsel til Sykehuset Innlandet får jeg vite at de heller ikke er orientert om hvem som gjør dette prosjektarbeidet. Dette bekymrer. Det kan faktisk virke som målet til HSØ og sentrale myndigheter er at Innlandet ikke skal få noen ny base.

Når basestrukturen for hele landet skal gjennomgås, må selvfølgelig de fire regionale helseforetakene gjøre den jobben. Men hva ligger i ordet gjennomgå? Skal det gjøres en evaluering? Jeg skulle likt å vite hva helseministeren egentlig har gitt beskjed om. Resultatet av denne gjennomgangen skal utgjøre beslutningsgrunnlaget om luftambulanse på Innlandet står det. Hvem skal ta beslutningen? De fire regionale helseforetakene?

Videre: Hvorfor skal de regionale helseforetakene Helse Nord, Helse Midt og Helse Vest delta i prosjekteringen av en base på Innlandet? Behovet for en base er dokumentert og avdekket. Den medisinske utviklingen gjør også at pasienter som Sykehuset Innlandet tidligere selv tok seg av nå i økende grad må til Oslo, og dette er svært tidskritisk. Det gjelder for eksempel hjerteinfarktpasienter, hjerneslagpasienter og hjertestanspasienter. Det holder ikke å måtte vente på ledig luftambulanse fra Oslo.

Det er tverrpolitisk enighet om en base i Innlandet, og regjeringen har faktisk bevilget 10 millioner til prosjektering av en Innlandsbase (ikke til en «gjennomgang av basestrukturen» i hele landet). Og er det ikke rett og rimelig at de som skal ha basen, prosjekterer denne? Vet de andre regionale HF-ene så mye bedre en HSØ/SI? Spisskompetanse og ekspertise innen det aktuelle feltet er noe helseforetaket selv besitter.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke