16. sep
 
Lundberg svarer Lundgård

Publisert: 16.nov.2018 10:05
Oppdatert: 16.nov.2018 10:30

Jeg kan ikke se at Kjerstin Lundgård har svart på det mitt innlegg omhandlet. Nettopp det med at Arbeiderpartiet fremmet et tilnærmet likt forslag i formannskapet som Senterpartiet gjorde i oppvekstkomiteen men som dere i Ap sørget for å stemme ned. Mitt spørsmål var om dere skulle fortsette på dette nivået framover. Først stemme ned gode forslag for så overta dem selv?

Dette skrev Kjerstin Lundgård i HA 15. november.

Når det gjelder utredning av mulighetsrommet skal jeg kommentere det med følgende: Det har vi i Senterpartiet diskutert i en rekke saker med Lundgård og andre i samme parti.

Jeg skal ta to eksempler:

Leie av svømmebasseng i Brumunddal. Her uttalte lederen av oppvekstkomiteen at å leie svømmebasseng var en kjempeavtale for Ringsaker kommune. Endelig kunne vi ha et prosjekt hvor vi som kommune slapp å betale renter og avdrag. I mitt hodet trodde jeg at folk leier ut ting nettopp for å få andre til å dekket renter og avdrag på prosjektet?

I fjorårets budsjett tok Sp og RL ut skibladnerbryggen fra budsjettet for å bruke pengene på vedlikehold av ungdomsskoler i stedet. Dette valgte Ap, inkludert lederen i oppvekstkomiteen, å stemme ned siden det var viktigere med brygge enn vedlikehold av ungdomsskolene.

Så til mitt poeng rundt mulighetsrommet Lundgård etterspør. Jeg er enig i at vi kanskje bør utrede mulighetsrommet mens det enda finnes et mulighetsrom.

Skolene reparere seg ikke selv, etterslepet på kommunalt eide bygg fikser seg ikke selv, de ungdomsskolene og bo og aktivitetssentrene vi må bygge er ikke gratis osv.

Vi går sakte, men sikkert mot 3,2 milliarder i gjeld og vi vet vi har enorme investeringer som må gjøres. At man da overhodet vurderer å utrede andre ting før vi har kontroll på dette er svar godt nok for meg.

Det trengs en kursendring i Ringsaker kommune, så får vi se neste høst om innbyggerne er enige.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke