buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
17. okt
 
Lunkefjell - for alle

0
Publisert: 26.aug.2015 04:00
Oppdatert: 26.aug.2015 06:59

Ved planleggingen av hytteutbygging i fjellsida ved Lunkefjell, tar Pihl og Ringsaker kommune overhode ikke hensyn til oss eldre som ikke er i stand til å gå lange turer videre innover i fjellet. Det samme gjelder for barnefamilier og folk som av andre grunner ikke makter å gå på lange turer. Lunkefjellområdet er nærområde til både Sjusjøen og Nordseter. – 60 hytter med alt det fører med seg av infrastruktur m.v, vil derfor ta fra store grupper et av regionens mest ettertraktede utfartsområder.

Nødvendig veg til det nye hyttefeltet ved Lunkefjell ble ikke utredet og behandlet sammen med kommuneplanen og omfattes derfor ikke av den vedtatte kommuneplanen. - Det er nærliggende å tro at denne framgangsmåte ble valgt bla for å unngå og få alle innvendingene mot utbyggingen fram i lyset samtidig.

Fordi kommunestyret først har godkjent hyttefeltet, har grunneieren mer eller mindre grunn til å forvente at representantene vil føle seg bundet til også å godkjenne et av de skisserte alternativ til vegtrasé - eller et annet alternativ. Dette selv om vegen vil føre til ubotelig skade på en rekke hytteeiendommer, skader på natur - herunder vegetasjon, forstyrrelse av dyr på beite og skader på andre private og offentlige hensyn og interesser, så som turstier, skiløyper, mv.

Både sommer og vinter benytter tusener av turgåere og skiløper seg av allemannsretten til fri ferdsel ved og på Lunkefjell. - Utbygging med 60 hytter med infrastruktur, herunder atkomstveg, vil frarøve folk retten til fri ferdsel i et meget attraktivt natur- og friluftsområde.

Ved Næra står noen få hytter som Ringsaker kommune vil ha fjernet. Og til overmål vil kommunen tinglyse heftelser på eiendommer der for å sikre allemannsretten! - Hvordan i all verden kan Ringsaker kommune mene at allemannsretten er så mye mer verd å ta vare på ved Næra enn ved Lunkefjell?

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat